Galaxy S8 kamera lencse csere 15.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha a hátlapi kamerával készített képeid homályosak, életlenek, nem feltétlenül magára az alkatrész hibájára kell gyanakodnod. Ha porosodott, illetve eltört a kamera lencséje, annak cseréjét kell végrehajtanunk.

A cserélendő Galaxy S8 kamera lencse

A Samsung Galaxy S8 hátlapi kamerája már-már felér egy közepes árkategóriás fényképezőgép tudásával. Az alkatrészt természetesen nem hagyta védelem nélkül a Samsung, így elé, a hátlapba építettek egy kameravédő lencsét. Ennek köszönhetően az alkatrész ritkán karcolódik, horzsolódik, cseréje nem gyakori munkafolyamat.

Mivel a kamera lencséje fogja fel a horzsolódásokat, értelem szerűen az viseli el a kamera helyett a károkat is. Cseréje abban az esetben indokolt, ha már a karcolódás olyan mértékű, hogy rontja az elkészült képek minőségét.

A Galaxy S8 kamera lencse csere menete

A munkafolyamatok első és kötelező eleme, hogy a készüléket kikapcsoljuk. Ezután eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát, illetve memória kártyát, hogy a szerviz alatt ne károsodjanak. Előlappal előre az asztalra fektetjük a telefont és egyenletes hősugárzást mérünk rá. Óvatosan, figyelve arra, hogy az ujjlenyomat-olvasót meg ne sértse az erős hősugárzás.

Ha megolvadt a ragasztóanyag pengetőkkel elválasztjuk a kerettől a hátlapot, majd a teljes leválasztása előtt az ujjlenyomat-olvasó csatlakozóját lecsatlakoztatjuk. A hátlapra építve találjuk a kamera lencsét, felmelegítjük, majd csipesz segítségével leválasztjuk. A helyére egy újat ragasztunk és száradásig várunk.

Pro tipp

  • A munkafolyamat viszonylag gyors, de nem könnyű. A hőkezelés nem csak a telefonra, de a saját egészségedre is káros lehet, emellett az internetről rendelt alkatrészek megbízhatatlanok.
  • A kamera lencséjét egy minőségi törésálló Samsung Galaxy S8 tok használatával megőrizheted.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10