Galaxy S8 kijelző csere 74.990,- Ft Gyári kijelző 99.990 Ft | Felújított gyári kijelző 74.990 Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Samsung Galaxy S8 kijelzőjének cseréje abban az esetben indokolt, ha a készüléket előzőleg erős behatás érte, aminek következtében megtört, illetve megrepedt. Egy karcokkal teli kijelző könnyen felsértheti az ujjaidat is, így a cseréje mindenképpen ajánlott.

A cserélendő Galaxy S8 kijelző

A Samsung Galaxy S8 legelőkelőbb alkatrésze a kijelzője, nem véletlenül ezzel került leginkább köztudatba a telefon. A kávától-káváig érő, hatalmas Super AMOLED panel gyönyörű képet szolgáltat, a kortárs okostelefonok közül a legjobbat. Felbontása remek, színmélységének tartománya nagy, egyszóval valóban élethű képet ad vissza.

Hosszabb használat során a kijelző karcolódása elkerülhetetlen. Habár tudása hatalmas, védelme kevés ahhoz, hogy túléljen egy nagyobb zuhanást, vagy épp egy lakáskulccsal való találkozást. Minden esetben javasolt a készüléket felruházni egy karc- és ütésálló kijelzővédő üvegfóliával, ami hosszútávon megvédi a külső veszélyektől.

s8_kijelzo

A Galaxy S8 kijelző csere menete

A Galaxy S8 kijelző cseréjéhez az egész telefont szét kell szerelni, mivel a kijelzőre építették a belső hardvereket. Otthon egyáltalán nem ajánlott próbálkozni vele, a belső alkatrészek könnyen sérülnek, így jó eséllyel nagyobb kár keletkezne a készülékben, ami lehet már visszafordíthatatlan problémákat jelentene. 

A telefont kikapcsoljuk és eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát, ha előtte helyeztek bele, akkor a memória kártyát is. Ezután hőlégfúvó segítségével felmelegítjük a hátlapját, és pengetőkkel elválasztjuk a kerettől. A keret minden részét tisztára kell dörzsölni, hogy az újra felhelyezett hátlap jól tapadjon.

A belső alkatrészeket egy két részes panel takarja, amin az NFC kártya, illetve a csengőhangszóró is helyett kapott. Kicsavarozzuk őket és egyenként kiemeljük. Az akkumulátort szintén ragasztották, azt is fel kell melegítenünk, majd kiemelni. Az alaplap nagyon sérülékeny, így óvatosan kell dolgoznunk. A hozzá csatlakozó flexeket és csatlakozókat leválasztjuk, kicsavarozzuk és eltávolítjuk. A bent maradt alkatrészeket, például a vibramotort, szintén eltávolítjuk. 

A kijelzőt felmelegítjük, majd a hő hatására elengedő tapadást kihasználva leválasztjuk a keretről. Egy új, tökéletes állapotban lévő kijelzőre ragasztóanyagot helyezünk, majd száradásig nyomás alatt tartjuk. A különböző alkatrészeket visszaépítjük, végül a hátlapot illesztjük a helyére. Természetesen a szerviz végén egy alapos tesztnek vetjük alá a készüléket.

Pro tipp

  • A Samsung Galaxy S8 kijelzője lekerekített, ezért ügyes kezek és tapasztalat szükséges a cseréjéhez.
  • Nem csak kijelzővédő üvegfólia segítségében bízhatsz. Egy megfelelő minőségű ütésálló Galaxy S8 tok, melynek pereme megemelt, szintén segíthet megőrizni a képernyő épségét
  • Szerviznehézségi szint: 8/10