Galaxy S8 Plus antenna modul csere 15.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Samsung Galaxy S8 Plus antenna modul cseréjére lesz szükség, ha a készüléked nem képes felcsatlakozni a hálózatra. Vizsgáld meg, hogy a belehelyezett SIM-kártya nem karcolódott, vagy törött. Ha más telefonnal tökéletesen működik, egyértelműen ezt az alkatrészt kell cserélnünk.

A cserélendő Galaxy S8 Plus antenna modul

A Samsung Galaxy S8 Plusba a SIM-kártya mellett, egy memória kártyát is elrejthetünk, ami az egyik legjobb tulajdonsága a készüléknek az iPhone-nal szemben. A telefon felső részébe tudod elrejteni őket, a tartólapkát kihúzva.

Az antenna modul meghibásodására egyértelmű jelek mutatkoznak. Ahogy említettük fent, ha nem képes csatlakozni az adott hálózatra az eszköz, vagy fel sem ismerni már a hálózatot, ez az alkatrész a hibás. Azonban több oka is lehet a meghibásodásnak. Beázás során oxidálódhat, ütés hatására elmozdulhat, de az alaplap, amin elhelyezkedik, maga is megtörhet. Ekkor sokkal komolyabb eljárásokra van szükség, mindenképpen meg kell vizsgálnunk a készüléket, mielőtt cseréljük az antenna modult.

A Galaxy S8 Plus antenna modul csere menete

Az alaplapot ki kell szerelnünk a készülékből, a hátlapját lebontva tudjuk elérni. Felmelegítjük a hátlapot, majd pengetőkkel leválasztjuk a keretről. Ha elemeltük, az alatta található fedőpaneleket csavarozzuk ki és távolítjuk el. Ezeken található egyébként az NFC kártyaolvasó, illetve a csengőhangszóró modul.

Az akkumulátor csatlakozóját leválasztjuk az alaplapról, csakúgy, mint a flexeket és egyéb csatlakozókat, kicsavarozzuk, majd kiemeljük az alaplapot. Mikroszkóp alatt forrasztjuk le róla az antenna modult és illesztjük rá az újat.

Pro tipp

  • Az alaplap szerelése nem gyerekjáték, a tapasztalatlan kezek nagyobb kárt okozhat, mint hasznot.
  • Telefonváltás esetén előfordulhat, hogy a régi SIM-kártyád nem kompatibilis az új készülékeddel. Ilyenkor az üzletünkben is kapható Nano SIM Adapter jelenti a megoldást.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10