Galaxy S8 Plus bekapcsoló szalagkábel csere 15.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Samsung Galaxy S8 Plus bekapcsoló szalagkábel cseréjére abban az esetben van szükség, ha a készülék bekapcsoló gombja erős nyomásra sem reagál. Ha kattogó hangot hallat, valószínűsíthetően betört, ebben az esetben is a cseréje szükséges.

A cserélendő Galaxy S8 Plus bekapcsoló szalagkábel

A bekapcsoló gomb a készülék oldalán található, a felső részén. A szalagkábel segít kapcsolatot teremteni a gomb és az alaplap között.  Ha elszakad vagy megtörik, hiába nyomod a gombot, nem fog reagálni rá a készülék.

Meghibásodásának leggyakoribb oka, az erősebb behatások, amely során a szalagkábel megrongálódhat. Ugyanakkor beázás során a lerakódott oxidációs réteg is károkat okozhat a szalagkábelen. A külső gombok minőségi anyagból épülnek fel, így tartósnak mondhatóak. Hosszabb használat során elkophatnak, érdemes egy karcálló Galaxy S8 Plus tokot vásárolnod a készüléked mellé, hogy megőrizd eredeti épségét a gomboknak is.

A Galaxy S8 Plus bekapcsoló szalagkábel csere menete

Kikapcsoljuk a készüléket, az előlapjára fordítva felmelegítjük a hátlapját. Ha elegendő mennyiségű hőt kapott és a ragasztóanyag felengedett, elválasztjuk a kerettől. A mögötte található kétrészes fedőpanelt lecsavarozzuk, az alaplapból lecsatlakoztatjuk az akkumulátort.

Az alaplaphoz további csatlakozók és flexek is kapcsolódnak, azokat egytől-egyig eltávolítjuk, végül a tartócsavarokat is kicsavarozzuk. Miután kiemeltük az alaplapot, elérjük a bekapcsoló szalagkábelt, amit egy újra cserélünk. A készüléket összeépítjük, végül leteszteljük.

Pro tipp

  • A készüléked nem kapcsol be? Előfordulhat, hogy a töltőkábeled hibásodott meg. Üzletünkben minőségi Samsung töltőkábelt vásárolhatsz.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10