Galaxy S8 Plus beszédhangszóró csere 15.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Samsung Galaxy S8 Plus beszédhangszóróját akkor kell cserélni, ha telefonhívások során akadozva, recsegve, vagy egyáltalán nem hallod a beszélgetőpartnered. A probléma forrása számos okból fakadhat, így szerviz előtt érdemes bevizsgáltatni a készüléket.

A cserélendő Galaxy S8 Plus beszédhangszóró

A készülékbe két hangszóró ültettek, nem érdemes összecserélni a kettőt. Lent található a csengőhangszóró, ami a kihangosításkor biztosítja a hangokat, illetve a multimédia fájlok lejátszása közben szólal meg. A beszédhangszóró a telefonhívások során közvetíti a beszélgetőpartnered hangját.

Porosodás esetén tompulhat, de a különböző hangok frekvenciájára rezonáló porszemek átlyukaszthatják a membránt, amit komolyabb anyagi károkkal járhat. Ha leejted a készüléked, elmozdulhat a helyéről az alkatrész, ami szintén a cseréjével jár.

A Galaxy S8 Plus beszédhangszóró csere menete

Felmelegítjük a telefon hátlapját, majd egy pengetővel aláékelünk, és elválasztjuk a még kötő ragasztóanyagot. Amint elemelhetővé válik a kerettől lecsatlakoztatjuk az ujjlenyomat szenzort, majd eltávolítjuk.

Az alatta található paneleket kicsavarozzuk és eltávolítjuk. Az akkumulátor csatlakozóját is lecsatlakoztatjuk az alaplapról, majd hasonlóan a hátlaphoz, felmelegítjük és kiemeljük a telefonból. Az alaplapot csavarok rögzítik, a beszédhangszóró cseréjéhez azt is szükséges eltávolítanunk. Így a csatlakozókat leválasztjuk, a csavarokat eltávolítjuk, végül kiemeljük magát az akkumulátort. Ezután férünk hozzá a beszédhangszóróhoz.

Pro tipp

  • A beszédhangszóró védelméért szerezz be a készüléked mellé egy ütésálló Samsung Galaxy S8 Plus tokot.
  • A Szervizfolyamat alatt el kell távolítani az alaplapot, ami rendkívül sérülékeny alkatrész. Csak annak érdemes belevágni, aki tapasztalattal rendelkezik.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10