Galaxy S8 Plus előlapi kamera csere 15.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Abban az esetben ajánlott cserélni a Galaxy S8 Plus előlapi kameráját, ha a kamera állapota rontja az elkészített képeid minőségét. A hibára utaló jelek, ha a képeid homályosak, sötét foltokkal borítottak, illetve, ha a kamera szoftver lefagy, vagy el sem indul.

A cserélendő Galaxy Plus S8 előlapi kamera

Talán a Samsung Galaxy S8 kamerái az egyetlen olyan alkatrészek a készülékben, amelyek nem változtak a Galaxy S7-hez képest. Mivel a telefon minden része megváltozott, újítottak rajta, ezért ez a döntés a Samsungtól váratlanul érte a közönséget. Mindemellett nem kell szégyenkeznie a telefonnak, a 8 megapixeles kamera a Galaxy S7-ben is korát megelőzően jól szerepelt, így a 2017-ben is megállja a helyét.

Meghibásodása természetesen hasonló, mint az elődtelefonnál. Ha a lencséje megtört, karcolódott, esetleg porosodott, rontja az elkészült képek minőségét. Ha nem indul el a kamera alkalmazása, esetleg gyakran lefagy, szoftveresen kell megoldanunk a problémát.

A Galaxy S8 Plus előlapi kamera csere menete

Az előlapi kamera az alaplapon helyezkedik el, a kijelzőbe ágyazva. A cseréjéhez szinte az egész telefont szét kell bontanunk. A munkafolyamat túlságosan nehéz és nagy precizitást igényel ahhoz, hogy otthon belekezdj.

Kikapcsoljuk a telefont és eltávolítjuk belőle a kártyákat. Mivel az előlapra építették a belső alkatrészeket, így a hátlap irányából tudjuk bontani a telefont. Felmelegítjük a hátlapot, és leválasztjuk a keretről.

Az NFC kártyatartót és csengőhangszórót kicsavarozzuk, eltávolítjuk. Szükséges áramtalanítani a készüléket, az alaplapból lecsatlakoztatjuk az akkumulátort, flexeket, és egyéb csatlakozókat. Felmelegítjük az akkumulátort, kiemeljük, kicsavarozzuk az alaplapot, majd azt is kiemeljük. Innentől cserélhetjük az előlapi kamerát.

Pro tipp

  • Az előlapi kamera meghibásodása esetén meg kell vizsgálnunk a hátlapi kamerát is, mivel hatással lehet egymásra a két alkatrész.
  • Ha tökéletes szelfiket szeretnél, elhagyhatatlan kiegészítő számodra az új iOttie szelfibot!
  • Szerviznehézségi szint: 7/10