Galaxy S8 Plus hangerőszabályzó szalagkábel csere 15.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Abban az esetben, ha a készüléked  hangerőszabályzó gombjai erős nyomásra sem reagálnak, kattogó hangot hallatnak, illetve olyan érzetet keltenek, mintha be lennének törve, a készülék hangeőrszabályzó szalagkábelének cseréje szükséges.

A cserélendő Galaxy S8 Plus hangerőszabályzó szalagkábel

A Galaxy S8 Plus hangerőszabályzó szalagkábele segíti az összeköttetést az alaplappal. Ha megnyomod a  hangerő gombokat és a telefon nem válaszol a parancsra, gyaníthatóan a szalagkábel cserére lesz szükség.

Meghibásodása előfordulhat ütődések és beázás során is. Ha víz éri az elektromosság hatására oxidálódhat az alkatrész, a nagyobb erőhatásoknak következtében pedig elszakadhat, eltörhet.

A Galaxy S8 Plus hangerőszabályzó szalagkábel csere menete

A hangerőszabályzó eltávolításához szinte az egész készüléket szét kell szerelnünk, így cseréjét otthon, amatőr körülmények között semmiképpen se kezd el. A telefont kikapcsoljuk, majd eltávolítjuk belőle a SIM-, és memória kártyákat.

Hátlapját felmelegítjük, majd a ragasztóréteget elválasztva eltávolítjuk a kerettől. Az NFC kártyát és csengőhangszórót eltávolítjuk, az akkumulátort felmelegítjük és attól is megfosztjuk a készüléket. Az alaplapi csatlakozókat szintén leválasztjuk, a tartócsavarokat kicsavarozzuk. Ha már szinte mindent eltávolítottunk a készülékből, hozzáférhetünk a hangerőszabályzó szalagkábelhez. Ezt természetesen egy újra cseréljük.

Pro tipp

  • A készülék hangerőszabályzó szalagkábelét megvédheted egy minőségi, nagy ellenállású Samsungs Galaxy S8 Plus tokkal.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10