Galaxy S8 Plus hátlapi kamera csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Samsung Galaxy S8 hátlapi kameráját abban az esetben érdemes cserélned, ha a készülékkel nem tudsz éles, jó minőségű képeket készíteni. Ha a kamera alkalmazása nem indul el, előfordulhat, hogy egy szoftveres újratelepítés oldja meg a problémát.

A cserélendő Galaxy S8 Plus hátlapi kamera

A Samsung szinte semmit sem változtatott a Galaxy S8 Plus telefon kamerájában, egy az egyben a Galaxy S7 kameráját ültette bele. Természetesen ez nem jelent érdemben rosszat, mivel a Galaxy S7 kamerája eddig is kilógott a kortárs telefonok közül a hatalmas tudásával. Legnagyobb változás talán a kamera alkalmazást érte.

A kamera meghibásodása több okból is fakadhat. Szoftveres probléma esetén a kamera alkalmazás nem indul el, illetve ha el is indul, mindig lefagy, esetleg képet sem mutat. Ebben az esetben nem hardveres eredetű a probléma, így nem szükséges szétbontanunk a készüléket. Ha a képek sötét foltokkal borítottak, és jól láthatóan karcos esetleg törött a kamera lencse, akkor a hátlapon található lencsét kell cserélnünk. Egy erősebb ütés következtében eltörhet, elmozdulhat az alkatrész, ilyenkor a kamera egyáltalán nem mutat képet, ekkor természetesen cserélnünk kell a hibás alkatrészt.

A Galaxy S8 Plus hátlapi kamera csere menete

Ahogy a legtöbb munkafolyamatunknál kötelező elem, úgy ebben az esetben is kikapcsoljuk a készüléket. A SIM-kártya és memória kártya sérül a szerviz során, így eltávolítjuk belőle. Felmelegítjük a hátlapot, majd egy élesebb tárgy segítségével elválasztjuk a kerettől.

Az NFC kártyát, és csengő hangszórót kicsavarozzuk, az alaplapra csatlakozó akkumulátort lecsatlakoztatjuk, majd melegítés alá vonjuk. Amint feloldott a ragasztóanyag, kiemeljük a keretből. Az alaplaphoz csatlakoznak a kamerák, vibramotor, szalagkábelek, azokat leválasztjuk, kicsavarozzuk az alaplapot és kiemeljük. Mögötte található a kamera, amit egy újra cserélünk. Összeépítés után elindítjuk a telefont, és megnézzük, tökéletesen működik-e a beépített kamera.

Pro tipp

  • Egy erőteljes védelmet nyújtó Samsung Galaxy S8 Plus tokkal megvédheted a kamerát a nagyobb ütődésektől.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10