Galaxy S8 Plus SIM olvasó csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Abban az esetben érdemes elhoznod szervizünkbe a készüléked egy SIM olvasó cserére, ha a csatlakoztatott SIM-kártyát nem ismeri fel. Előtte próbáld ki egy másik telefonnal, hátha azzal működik.

A cserélendő Galaxy S8 Plus SIM olvasó

A Samsung Galaxy S8 Plusba felülről tehetjük be a SIM-kártyát, illetve a memória kártyát. Az alaplapon lévő olvasóval tud a hálózatra kapcsolódni, így ennek segítségével tudsz telefonálni, illetve internetezni a készülékeden. Meghibásodása súlyos eset, amit minél előbb érdemes elvégeztetni.

Maga a SIM olvasó az alaplapra integrált alkatrész, leggyakoribb meghibásodása a beázásokhoz köthető. A víz beférkőzik alá, az elektromosság hatására hamar oxidálódik és kárt tesz a készülékedben. A cseréje bonyolult, mikroszkóp alatt végezhető művelet, amit otthon egyáltalán nem ajánlunk elvégezni.

A Galaxy S8 Plus SIM olvasó csere menete

Felmelegítjük a készülék hátlapját, ha megolvadt a ragasztóanyag felfeszítjük pengetők segítségével. Természetesen óvatosan kell bánni vele, hiszen könnyedén elszakadhat egy csatlakozó, kábel, vagy épp az ujjlenyomat szenzor csatlakozója.

Ha teljesen leemeltük és eltávolítottuk a fedőpanelt, lecsatlakoztatjuk az akkumulátort az alaplapról, a csavarokat pedig kicsavarozzuk. Kiemelhetővé vált az alaplap, amit mikroszkóp alá helyezünk. Felmelegítjük, ha szükséges, eltávolítjuk róla a SIM olvasót, majd egy újat illesztünk a helyére. Összeszerelés után leteszteljük a készüléket.

Pro tipp

  • Telefonváltás esetén előfordulhat, hogy a régi SIM-kártyáddal az új telefonod már nem lesz kompatibilis. Ekkor a Nano Sim Adapter a megoldás
  • Szerviznehézségi szint: 9/10