Galaxy S8 Plus ujjlenyomatszenzor csere 15.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Abban az esetben érdemes szervizünkbe hoznod a készüléked, ha hiába próbálkozol, nem képes beolvasni az ujjlenyomatodat. Vizsgáld meg a beállításokban, engedélyezted-e ezt a funkciót, ha továbbra sem érzékel, az ujjlenyomat szenzort cserélni kell.

A cserélendő Galaxy S8 Plus ujjlenyomatszenzor

A Samsung nem tudta beépíteni a kijelző alá az ujjlenyomat szenzort, így a megnövekedett kijelző érdekében a hátlapba építette azt. Ez kényelmetlen megoldás, hiszen az asztalra fektetve nem tudod feloldani a billentyűzárat, másrészt sokkal könnyebben hibásodik meg.

Kívülről könnyen karcolódik, ezt számtalan videó bizonyítja. Az erős karcok gátolják az érzékelést, így ha ez a probléma áll fent, azt kívülről is láthatod. Ha a szenzor csatlakozója hibásodott, semmire sem reagál az alkatrész.

A Galaxy S8 Plus ujjlenyomatszenzor csere menete

Ahogy említettük az ujjlenyomat olvasó a hátlapba van építve, így attól kell megszabadítanunk a készüléket. A hátlapot ragasztották, az erős ragasztóanyag csak hő hatására enged fel, ezért forró hőt sugárzunk a széleire. Otthon nem ajánlott belekezdeni, a meleg károsíthatja a belső alkatrészeket, például megolvaszthatja az őket rögzítő ragasztóanyagot, másrészt fájdalmas tud lenni, ha megégeted magad.

Ha eltávolítottuk a hátlapot, megolvasztjuk az ujjlenyomat szenzor ragasztóját is, majd csipesz segítségével eltávolítjuk. A munkafolyamat elég körülményes, mivel az alkatrész apró, ráadásul az üveg hátlap könnyen törik, karcolódik. Csipesszel újat helyezünk a hátlapba, természetesen előtte ragasztóanyaggal vonjuk körbe és visszaillesztjük. Amint megszáradt, a hátlapra is ragasztó kerül, majd tökéletesen pontosan a keretre illesztjük és várunk száradásig.

Pro tipp