Galaxy S8 Plus USB csatlakozó szalagkábel csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az USB csatlakozó szalagkábelének meghibásodására kell gyanakodnod, ha a csatlakoztatott töltőkábel ellenére sem veszi fel a töltést a készülék. A hibára utal az is, ha a számítógéped nem ismeri fel és nem tud vele adatkábelen keresztül kapcsolatot létesíteni.

A cserélendő Galaxy S8 Plus USB csatlakozó szalagkábel

A Galaxy S8 Plus USB-C porttal rendelkezik, ami nagy előny a Micro-USB csatlakozós készülékekkel szemben. Egyrészt sokkal gyorsabb töltést eredményez, másrészt az adatátviteli sebessége is sokkal jobb.

Ha a zsebedben tartod a telefonod a zsebkoszolódás ellepheti a portot, így érzéketlenné válhat. Ilyenkor nem szabad belefújni, mert az apróbb porszemek csak könnyebben bejutnak, érdemes profi szervizesre bízni a tisztítást. A szalagkábel vékony alkatrész, ami könnyen törhet. Nagyobb esések, ütődések alkalmával szinte elkerülhetetlen. Egy minőségi Samsung Galaxy S8 Plus tok képes elvezetni az ütődéseket, így megmentheti a szalagkábelt is.

A Galaxy S8 Plus USB csatlakozó szalagkábel csere menete

A Samsung Galaxy S8 Plus töltőcsatlakozója a készülék alján található, így értelem szerűen a szalagkábelét is ott találjuk. A kikapcsolt készüléket felmelegítjük, majd a hátlapja és kerete közé illesztett pengetők segítségével elválasztjuk a hátlapot. A belső alkatrészeket fedőpanel takar, ezeken helyezkedik el például a csengőhangszóró. Kicsavarozzuk, majd eltávolítjuk.

Az akkumulátor csatlakozóját is lecsatlakoztatjuk az alaplapról és vele együtt a szalagkábeleket, és egyéb csatlakozókat is. Az akkumulátort felmelegítjük, kiemeljük, az alaplapot kicsavarozzuk. A szalagkábel alatta található, óvatosan kell bánni a többi alkatrésszel, mert sérülékenyek, így csipesszel fogjuk meg a hibás alkatrészt. Az újat is csipesszel helyezzük a helyére, és ezután következik az összeépítés folyamata. A hátlapra ragasztóanyag kerül a biztos tapadás érdekében, természetesen ha elkészült a készülék, vizsgálat alá vonjuk.

Pro tipp

  • Mielőtt az alkatrész meghibásodására gondolnál, érdemes egy másik készülékkel is kipróbálnod a töltőkábeled. Ha azt sem tölti, akkor az szakadt meg. Mivel mindennapi igénybevételben van a kábel, így a cseréje félévente kötelező. Üzletünkben remek minőségű Samsung Galaxy USB-C töltőkábeleket vásárolhatsz.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10