Galaxy S8 Plus vibramotor csere 15.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A vibramotor meghibásodására egyértelmű jel mutat. Ha a készüléked nem, vagy tompán, akadozva rezeg, a Samsung Galaxy S8 Plus vibramotor hibásodott meg. Szervizünkben terheltségtől függően, rövid időn belül cseréljük az alkatrészt.

A cserélendő Galaxy S8 Plus vibramotor

A telefonok alapfunkciója a vibramotor, ami a mindennapi életben is komoly segítséget nyújt. Egyrészt ha konferencián ülsz, néma módban jelzi a hívást, másrészt, ha hazafelé tartasz, és a tömegzaj elnyomná a készüléked csengőhangszóróját, a vibramotor erős rezgése hívhatja fel a figyelmed a bejövő hívásra.

A meghibásodásának oka sokszínű lehet. A lerakódott por tompíthatja a vibramotor erejét, beázás során oxidálódhat az alkatrész. Ha leejted és erősebb behatás éri szintén sérülhet a vibramotor, ekkor akadozva rezeg, vagy egyáltalán nem. Cseréje ebben az esetben indokolt.

A Galaxy S8 Plus vibramotor csere menete

A készüléket kikapcsoljuk, majd kijelzővel előre, az asztalra fordítjuk. Hőlégfúvó segítségével felmelegítjük a hátlapját, de ezzel óvatosan kell bánni. A belső alkatrészek természetesen bírják a hőt, azonban az őket rögzítő ragasztóanyag feloldhat, ami hatására elmozdulhatnak.

Amint megszabadítottuk a hátlaptól a készüléket, kicsavarozzuk az NFC-t, és csengő hangszórót. A vibramotor az alaplap alatt található, így le kell csatlakoztatnunk az alaplaphoz csatlakozó kábeleket, az akkumulátort és kiemelnünk az alkatrészeket. Ha kicsavaroztuk az alaplapot kiemeljük, majd a vibramotort egy újra cseréljük. Fordított sorrendben elvégezzük az előzőekben felsorolt munkafolyamatot, és összeszereljük a készüléket.

Pro tipp

  • Az internetről rendelt alkatrészek többnyire megbízhatatlanok, így érdemes hivatalos szervizekben beszerezni és cseréltetni a vibramotort.
  • Szervizünkben lehetőséged van szoftveres problémák elhárítására is. Keress minket ezen a linken.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10