Galaxy S8 USB csatlakozó szalagkábel csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Samsung Galaxy S8 USB csatlakozó szalagkábel cseréjére abban az esetben van szükség, ha a készükre adatkábelt csatlakoztattál, de az mégsem tölt, illetve nem ismeri fel a számítógép sem. Mivel a szalagkábel egy könnyű, vékony alkatrész, így törése, szakadása gyakorinak mondható.

A cserélendő Galaxy S8 USB csatlakozó szalagkábel

A Samsung Galaxy S8 már USB-C csatlakozóval rendelkezik, ami sokkal gyorsabb és megbízhatóbb adatforgalmat jelent, mint amire a Micro-USB képes. Mellesleg kényelmesebb a használata, mert mind a két oldalára fordítva képes kapcsolódni. Az USB csatlakozó szalagkábele vékony eszköz, így kialakításánál fogva könnyen sérül.

Ha véletlenül leejted a készüléked, megrepedhet a szalagkábel, de hosszas használat során a zsebkoszolódásnak köszönhetően érzéketlenné válhat az USB csatlakozó, így azt egy alapos tisztítással is tudjuk orvosolni. Biztosat a problémáról csak akkor tudunk mondani, ha látjuk a készüléked, így mindenképpen ajánlott behozni a szervizünkbe.

A Galaxy S8 USB csatlakozó szalagkábel csere menete

A készüléket kikapcsoljuk, eltávolítjuk belőle a különböző kártyákat, majd a hátlapját felmelegítjük. Ha a ragasztóanyag feloldott egy pengető segítségével elválasztjuk a hátlaptól, majd az ujjlenyomat érzékelőt lecsatlakoztatva elemeljük.

Ha a ragasztóanyag még tart, óvatosan felmelegítjük, ezután az akkumulátort eltávolítjuk, majd az alaplapot emeljük ki a keretből. Miután áramtalanítottuk a készüléket, lecsavarozzuk az USB csatlakozó tartócsavarjait és kiemeljük az alkatrészt. Egy tökéletesen működő újra cseréljük és visszaépítjük a készüléket. A szerelés végén leteszteljük.

Pro tipp

  • Előfordulhat, hogy nem az USB csatlakozód, hanem az adatkábeled hibásodott meg. Üzletünkben kiváló minőségű Samsung Galaxy adatkábelt vásárolhatsz.
  • Az USB csatlakozó szalagkábelének cseréje sok tapasztalatot igényel. Otthon nem érdemes belekezdeni.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10