Galaxy S8 vibramotor csere 15.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Samsung Galaxy S8 vibramotor cseréjét javasoljuk, ha bejövő hívásokkor, ébresztéskor, esetleg különböző alkalmazások értesítésekor nem rezeg a készülék. Meghibásodása előtt érdemes megvizsgálnod, beállítottad-e, engedélyezted-e ezt a funkciót. Amennyiben igen, mégsem rezeg, szervizünkben terheltségtől függően, rövid időn belül cseréljük az alkatrészt.

A cserélendő Galaxy S8 vibramotor

Nem feltétlenül gondolná az ember, de a rezgő funkciót már a legelső telefonokba beépítették. Ez a roppant hasznos funkció jelzi, ha csendes módban bejövő hívás érkezik, de rezeghet akkor is, ha egy letöltött játékban az autónkkal neki megyünk a falnak. A vibramotorban számtalan funkció rejlik, azonban meghibásodása is gyakori.

Egy nagyobb esés hatására az alkatrész elmozdulhat a helyéről. Ilyenkor tompábban, sőt hangosabban is rezeghet, de előfordulhat, hogy egyáltalán nem működik. Beázás során az oxidáció végezhet vele, aminek a következménye ugyancsak a cseréje.

A Galaxy S8 vibramotor csere menete

A telefont kikapcsoljuk, az asztalra helyezzük, egyenletesen melegítjük a hátoldalát, mikor a tapadást biztosító ragasztóanyag feloldott pengetők segítségével felfeszítjük, majd elválasztjuk a kerettől. Az ujjlenyomat olvasó csatlakozóját lecsatlakoztatjuk.

A belső alkatrészeket fedő kétrészes panelt lecsavarozzuk, mind a két részét eltávolítjuk, majd az akkumulátor csatlakozóját is lecsatlakoztatjuk az alaplapról, ezzel áramtalanítva a készüléket. Az alaplap csatlakozóit és flexeket szintén lecsatlakoztatjuk, és csipesz segítségével, óvatos mozdulatokkal emeljük ki a keretből. Alatta található a vibramotor, a csengőhangszóró mellett, amit most már ki tudunk emelni, és újat tudunk ültetni a helyére. Az alaplapba visszacsatlakoztatjuk, majd a többi szalagkábelt és csatlakozót is. Miután összeépítettük a készüléket, leteszteljük.

Pro tipp