Xperia XA bekapcsoló gomb flex kábel csere 12.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az Xperia XA bekapcsoló gomb szalagkábelének cseréje akkor indokolt, ha erős nyomás hatására a készüléked nem kapcsol be, esetleg kattogó hangot hallat. Külső sérülése is előfordulhat, ha leejted, vagy véletlenül odaütöd valamihez, aminek hatására betörhet az említett alkatrész.

A cserélendő Xperia XA bekapcsoló gomb szalagkábel

A készülék egyik kiemelt fontosságú alkatrészéről beszélünk, hiszen ha nem működik, nem tudod azt használni. Ha nem kapcsol be a telefonod nem feltétlenül csak a bekapcsoló gomb szalagkábelének meghibásodására kell gondolnod, de komoly esély van rá, hogy valóban ez a hiba forrása.

Maga a gomb ritkábban törik be, a hosszabb használat során lehorzsolódik, elkopik, ami esztétikai hátrányt jelenthet. A szalagkábele azonban, amivel az alaplaphoz csatlakozik, egy vékony és könnyen sérülő alkatrész, ami kevésbé bírja a gyűrődést.  Szervizünkben gyorsan és profi munkával orvosoljuk a hibás készüléked.

Az Xperia XA bekapcsoló gomb szalagkábel csere menete

Az Xperia XA bekapcsoló gomb szalagkábelének cseréjének elvégzéséhez majdnem teljesen szét kell bontatnunk a készüléket, így otthon egyáltalán nem ajánljuk a kísérletezgetést vele.

A készüléket kikapcsoljuk, eltávolítjuk a SIM-kártyát és memória kártyát, felmelegítjük a hátlapot, majd pengetőkkel óvatosan, de erős mozdulattal eltávolítjuk. Ezután az akkumulátor szalagkábelét kicsatlakoztatjuk az alaplapról, majd az alaplapot borító tartópanelt kicsavarozzuk és kiemeljük.

Az alaplapból egyenként lecsatlakoztatjuk a szalagkábeleket, majd magát az alkatrészt is kiemeljük. Ezután a telefon alján található csengőhangszórót, Micro USB portot és panelt kicsavarozzuk és kiemeljük, majd az akkumulátor alatti szalagkábeleket is eltávolítjuk.

Ezután felmelegítjük a készülék azon oldalát, ahol a hangerőszabályzó gombok és a bekapcsoló gomb helyezkedik el, majd lepattintjuk a készülékről. Ha az oldali kerettől is megszabadultunk, kicserélhetjük a szalagkábelt egy újra. A készülék összeépítése után leteszteljük.

Pro tipp

  • Az internetről rendelt alkatrészek ugyan olcsóbb megoldásnak tűnhetnek, de ne felejtsd el, hogy egy ilyen komoly szervizelési eljárás közben nagyobb károkat is tehetsz a készülékedben.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10