Xperia E4 Dual SIM kijelző csere 29.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A törött, erősen karcos kijelző kellemetlenné teheti a készülék használatát. Nem csak esztétikai problémákat rejt magában, hiszen a törések mentén kevésbé érzékennyé válhat, sötét foltok jelenhetnek meg rajta, de a nagyobb mélyedések, könnyedén elvágják az ujjakat is.

A cserélendő Xperia E4 Dual SIM kijelző LCD + touch

A maga kategóriájában jónak számít az Xperia E4 Dual SIM 5 colos kijelzője. Felbontása 540*960, fényereje kielégítő és a betekintési szöge is megállja a helyét. Elődjének, az Xperia E3-nak 3,5 hüvelykes kijelzője volt, így szó szerint nagy előrelépésnek nevezhetjük az E4-et. A nagyobb képernyőnek azonban hátránya is akad, mivel sokkal könnyebben gyűjti a karcolódásokat, mint a kisebb mérettel rendelkező társai.

Nagyjából minden élesebb tárgy, amit a környezetedben találsz, potenciális veszélyt jelent a képernyőjére nézve. Ha nagyon figyelsz a használata során, összetörni nem fogod, de a hajszálvékony karcolódások így is elkerülhetetlenek. Egy kijelzővédő üvegfólia segítségével védheted a képernyőt, hiszen a telefonra helyezve az fogja majd fel a karcolódásokat.

A törött kijelzőt mindenképpen érdemes cserélni, ahogy fent említettük használatbeli és egészségügyi kellemetlenségeket is tud okozni, amelyek a kijelzőjének cseréjével elkerülhetővé válnak.

Az Xperia E4 Dual SIM kijelző LCD + touch csere menete

A kijelző cseréjéhez kikapcsoljuk a készüléket, majd képernyővel előre az asztalra helyezzük. A hátlapot könnyedén lepattinthatjuk, mivel nem ragasztották, így az nem igényli a hőkezelést. A belső alkatrészeket hátlapi keret fedi és látja el plusz védelemmel. Ezt a hátlapi keretet több csavar tartja a helyén. Egyenként, sorjában mindegyiktől meg kell szabadítanunk, majd eltávolítva azt, hozzáférhetünk a termetes méretű alaplaphoz.

Azután, hogy leválasztjuk az akkumulátorhoz, illetve a kijelzőhöz csatlakozó szalagkábeleket az alaplapról, kiemelhetjük magát a kijelzőt. A képernyőjét egyenletesen felmelegítjük, majd pengető segítségével leválasztjuk. Ezután az új, működő kijelzőre ragasztóanyagot tapasztunk amit szintén felmelegítünk, és nyomás alatt tartunk addig, ameddig teljesen meg nem köt.

Ezután minden alkatrészt a helyére illesztünk, bekapcsoljuk a készüléket és leteszteljük. Egyrészt számít, hogy a képernyő pixelhiba-mentes legyen, és mindenhol tökéletesen érzékeny legyen az ujj mozdulatokra.

Pro tipp

  • Mivel a kijelző LCD-t és a touch-ot egybeépítették, így minden esetben, mind a két alkatrész cseréje szükséges.
  • Az internetről, olcsóbban rendelt alkatrészek kecsegtetőek lehetnek, de nem ismerheted azok minőségét. Érdemes szakemberekre bízni a cserét.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10