Xperia M4 Aqua akkumulátor csere 13.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Habár az M4 Aqua akkumulátora csak 2400 milliamperórát számol, mégis folytonos használat mellett, akár egy napon keresztül is ébren marad. Ha a felhasználói szokásaid nem változtak, mégis a készüléked üzemideje drasztikusan csökkent, illetve nem veszi fel a maximális töltésmennyiséget, akkor az M4 Aqua akkumulátorának meghibásodására, elhasználódására kell gondolnod.

A cserélendő Xperia M4 Aqua akkumulátor

Abban az esetben, ha a telefonod váratlanul kikapcsol, rádugva töltőre sem ébred fel, esetleg nagyon lassan tölt, akkor a telefonod akkumulátora lehet a hibás. Ne feledd, hogy az akkumulátorok ideje meg van számlálva, rendszerint sokkal kevesebb ideig életképesek, mint a telefonok egyéb alkatrészei. Így kifinomult használat mellett is 2-3 éven belül kimerül az akkumulátor, amit le kell majd cserélned.

Amennyiben töltőre dugva nem tölt az akkumulátor, gyanakodhatsz az adapter, illetve a töltőkábel meghibásodására is. Javasoljuk, hogy ebben az esetben próbáld ki egy másikkal. Ha azzal gond nélkül tölt, akkor megnyugodhatsz, csak a töltőkábel szakadt meg, és elég azt kicserélned. Üzletünkben, megbízható, minőségi töltők és kábelek közül válogathatsz.

Ha másik töltőkábellel sem ébred fel a készülék, akkor az akkumulátorának cseréje szükséges. Üzletünkben terheltségtől függően, a lehető leghamarabb elvégezzük a cseréjét.

Az Xperia M4 Aqua akkumulátor csere menete

Legelső lépésben kikapcsoljuk a telefont, majd arccal az asztalra helyezzük. Az Xperia M4 Aqua vízálló készülék, ezért a hátlapja ragasztószalaggal van rögzítve a készülékhez. Hőlégfúvó segítségével addig melegítjük ezt a ragasztószalagot, ameddig az fel nem old. Ezután vékony lapkák – például pengetők –, és tapadókorong segítségével leválasztjuk a hátlapot a készülékről.

Nehéz és precíz munkavégzés szükséges ehhez a feladathoz, mivel maga a telefon és annak hátlapja is nagyon sérülékeny. Ráadásul, mivel tapadása elég magabiztos, ezért komoly erőfeszítés során lehet csak elválasztani a két anyagot egymástól.

Ezután a réz bevonatú szalagot, és minden további rögzítő elválasztásra kerül, ezalatt óvatosan kell eljárni, mert könnyen elszakadhatnak. Figyelni kell arra, hogy a gyártás során kis ragasztóanyag került az akkumulátor alá, így nagyobb erő kifejtésével tudjuk csak kivenni a készülékből. Ezután belehelyezzük az új alkatrészt, és a fentiekben felsorolt módszer szerint visszafelé is eljárunk.

Az akkumulátor csere után egy alapos tesztelésnek vetjük alá a készüléket, és ha minden rendben találunk, visszaszolgáltatjuk azt a tulajdonosának. 

Pro tipp