Xperia M4 Aqua bekapcsoló gomb szalagkábel csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

 A bekapcsoló gomb szalagkábelen helyezkednek el a hangerőgombok, és rezgőmotor panel, így ezeknek a funkcióknak a helytelen működése utalhat a szalagkábel meghibásodására. Azaz, ha a készülék nem rezeg, mikor hívnak, pedig be van kapcsolva, valószínű ennek az alkatrésznek a cseréjére lesz szükség.

A cserélendő Xperia M4 bekapcsoló gomb szalagkábel

Fontos megjegyeznünk, hogy ezek a jelek nem egyértelmű bizonyítékok arra, hogy pontosan a bekapcsoló gomb szalagkábellel van a probléma. Mégis, ha ezeket tapasztaljuk, felmerülhet a gyanú, hogy az alkatrész cserére szorul. A problémára utalhat az is, ha a készülék hangerő gombjai nem reagálnak az érintésre, és olyan érzetet keltenek, mintha be lennének ragadva.

Javasoljuk, hogyha a fent felsorolt hibákkal találkozol, hozd be a szervizünkbe a készüléked, hogy kivizsgáljuk a problémáját, és utána megfelelően tudjunk eljárni.   

Az Xperia M4 Aqua bekapcsoló gomb szalagkábel csere menete

Amint megállapítottuk a telefon hibájának pontos okát elkezdjük a javítási munkafolyamatot. A telefont kikapcsoljuk, arccal az asztal felé fordítva lehelyezzük. A hátlapját hőlégfúvó segítségével addig melegítjük, ameddig az alatta található ragasztóanyag fel nem old. Miután felmelegítettük tapadókorong és pengetők segítségével elválasztjuk a készülék többi részétől. Mivel a ragasztóanyag nagyon erős, így olvasztás után is erőteljes, magabiztos kézmozdulatokat igényel. A telefon hátlapja rugalmas, de nem annyira, hogy egy-egy helytelen, rossz mozdulatot átvészeljen.

Az akkumulátortól megszabadítva a készüléket, férünk hozzá az alaplaphoz, amit három csavar tart.  Ezeket kicsavarozva emelhetjük ki az alkatrészt és választhatjuk le róla a bekapcsoló gomb szalagkábelt.

Az új kábelt hozzácsatlakoztatva visszaépítjük a telefonba az alkatrészeket, és a hátlapot. Ezután körültekintő tesztnek vetjük alá, megbizonyosodva arról, hogy minden működik-e a készüléken. Ha pozitív az eredmény, visszaszolgáltatjuk a készüléket.

Pro tipp: