Xperia M4 Aqua dock csatlakozó csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az Xperia M4 Aqua dock csatlakozó meghibásodását elég könnyű észrevenni és viszonylag pontosan meg lehet állapítani. Amennyiben a készüléket töltőre dugva nem tölt, vagy nem veszi fel a kellő töltésmennyiséget, akkor a telefon dock csatlakozója hibásodott meg.

A cserélendő Xperia M4 Aqua dock csatlakozó

Abban az esetben, ha bekapcsolás után a készüléked sötét képernyővel fogad, nem egyértelmű, hogy a dock csatlakozóval, vagy akkumulátorral van a probléma. Előfordulhat az is, hogy a telefon kijelzője hibásodott meg, ilyenkor szintén sötét a képe, de a háttérben futnak az alkalmazások.

Szerencsére a probléma látszatja nagyobb, mint valójában, ezért nem kell pánikolnod, ha a telefonod nem kapcsol be. Miután szervizünkbe megérkezett a telefon, mi kivizsgáljuk a készüléket, és kicseréljük a hibás dock csatlakozót.

Az Xperia M4 Aqua dock csatlakozó csere menete

A kikapcsolt telefon hátlapját hőlégfúvóval egyenletesen melegíteni kezdjük. Ezt a folyamatot addig végezzük, ameddig a hátlap alatt található ragasztóanyag fel nem old. Miután feloldott pengetők és tapadókorong segítségével leválasztjuk a hátlapot a készülékről. Ebben a folyamatban a készülék recsegő hangot adhat ki, ekkor nem kell megijedni, csupán a ragasztóanyag elengedése jár ezzel a zajjal.

Az akkumulátor alatt található a dock csatlakozó, így muszáj attól is megfosztanunk a készüléket. Ezt sem egyszerű kipattintani, elsőre is le kell választani róla a tartókábeleket, majd erőteljes, határozott mozdulatokkal kiemeljük a készülékből. Erre azért van szükség, mert az akkumulátor alá is került némi ragasztóanyag a magabiztos tartás kedvéért.

A hibás dock csatlakozó helyére újat helyezünk, majd visszaépítjük a készüléket, az eredeti állapotába. Miután ezzel elkészültünk, tesztnek vetjük alá, és ha mindent rendben találtunk, befejezettnek tekintjük a munkafolyamatot.

Pro tipp