Xperia M4 Aqua fülhallgató szalagkábel csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha fülhallgatót, fejhallgatót, esetleg hangfalat csatlakoztatsz a készülékedre, de az recsegve szólaltatja meg a hangot, esetleg nem is hallani rajta semmit, akkor a fülhallgató meghibásodásra kell gyanakodnod. Szervizünkben terheltségtől függően, rövid időn belül javítjuk a készüléket.

A cserélendő Xperia M4 Aqua fülhallgató szalagkábel

Az Xperia M4 Aqua nem követi a trendet, így még található a telefonon Jack bemenet. A fülhallgatót, hangfalat ezen a porton keresztül csatlakoztathatod a készülékedbe. A port pedig egy szalagkábelen keresztül érintkezik a telefon alaplapjával. Sokkal gyakoribb eset, hogy egy-egy esés, ütődés következtében nem a telefon Jack csatlakozójának esik baja, hanem annak a szalagkábele törik, esetleg szakad meg. Ebben az esetben nem a csatlakozót kell cserélni, hanem annak szalagkábelét.

Fontos tudnod, hogy a Sony nem gondoskodott arról, hogy az Xperia M4 Aqua telefon mellé headsetet biztosítson. Azaz, ha ilyen telefont választasz, a későbbiekben kell majd külön venned egy fülhallgatót is. Üzletünkben árulunk Sony Headsetet, ezen a linken egy kattintással eléred.

Annak ellenére, hogy fülhallgatót nem, remek multimédia programot kapsz az Xperia mellé, így érdemes kihasználnod ezt a funkcióját a telefonodnak.

Az Xperia M4 Aqua fülhallgató szalagkábel csere menete

Ahhoz, hogy hozzáférjünk a telefon fülhallgató szalagkábeléhez, először a hátlapjától kell megfosztatnunk a készüléket. Hőlégfúvó segítségével megolvasztjuk az alatta található ragasztóanyagot, majd tapadókorong és pengetők segítségével leválasztjuk a készülékről.

Ezután az akkumulátorát kell kiemelnünk, amit szintén ragasztóval erősítettek a készülékhez. Ha elvégeztük az erőteljesebb mozdulatokat igénylő feladatot, hozzáférünk az alaplaphoz. Három csavar biztosítja a helyben maradását, ezeket ki kell csavaroznunk. Ezután elérhetővé válik a fülhallgató szalagkábel, amit újra cserélünk.

A készülék újraépítése után körültekintően teszteljük, és ha mindent rendben találtunk, visszaszolgáltatjuk.

Pro tipp:

  • A Sony telefonok szervizes körökben is híresen nehéz feladatnak bizonyulnak. Javasoljuk, otthon semmiképpen se fogj a szerelésébe.
  • Ha recsegő hangot hallasz könnyen előfordulhat, hogy maga a fülhallgatót hibásodott meg, Egy másik eszközzel, ami szintén Jack csatlakozón keresztül érintkezik a készülékeddel, tesztelheted a hiba forrását.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10