Xperia M4 Aqua kijelző csere 29.990,- Ft Gyári kijelző 39.990 Ft | Utángyártott kijelző 29.990 Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A megrepedt, vagy rosszabb esetben eltört kijelző mögött nem csak esztétikai hátrány rejtőzik. Egy-egy erősebb ütődés következtében könnyen sérülhetnek az M4 Aqua belső alkatrészei is, amik szabad szemmel nem láthatóak, viszont később komolyabb problémák forrásai is lehetnek.

A cserélendő Xperia M4 Aqua kijelző

Az M4 Aqua 5 hüvelykes kijelzője 720*1280-as pixelsűrűséggel mutatja a tartalmakat. Habár ez nem hangzik soknak, mégis élesnek mondható a kijelző, a kisebb méretű szövegek is jól olvashatóak rajta. A képernyő fényerejével kapcsolatban nem lehet okunk panaszra, erősebb napfény mellett is jól látható marad.

Azonban nem csak esztétikai okokból érdemes védeni a kijelzőt a külső behatásoktól, karcolódásoktól, mivel az anyagi vonzata sem elhanyagolható. Ha egy telefon kijelzője karcmentes, újszerű állapotú, az értéke is jóval többet ér.

Szervizünkben átvizsgáljuk a telefonodat, kicseréljük rajta a törött kijelzőt, és egy alapos teszt alatt bizonyosodunk meg róla, hogy a készüléked hibátlanul jut vissza hozzád.

Az Xperia M4 Aqua kijelző csere menete

A szerviz kezdeti lépése a telefont üzemen kívül helyezése. Miután kikapcsolt a készülék, arccal lefelé az asztalra helyezzük, és hőlégfúvó segítségével megolvasztjuk a hátlap alatt ragasztóanyagot. Amint feloldott pengetők és tapadókorong segítségével leválasztjuk a hátlapot a készülékről. Meg kell jegyeznünk, hogy ez a folyamat kifinomult munkát követel, mivel a hátlap leválasztása erőteljes feladat, amit ha rosszul végzel, könnyen kárt okozhatsz a készülékedben.  

Amint végeztünk a hátlappal, az akkumulátor eltávolítása következik, ami szintén ragasztóanyaggal van rögzítve, így ezzel is óvatosan, de erőteljesen kell bánni. Ezután hozzáférünk a telefon alaplapjához, amit 3 csavarral rögzítettek a készülékhez.

Azután a LCD csatlakozót kell leválasztanunk. Az képernyő eltávolítása egészen hasonló lépéseket igényel, mint a hátlap. Miután felmelegítettük, tapadókorongot helyezünk rá, alá pedig pengetőket csúsztatunk, és erőteljesebb mozdulattal elválasztjuk.

Ezután újraépítjük a telefont az új alkatrésszel, és alapos tesztnek vetjük alá. Ha mindent rendben találtunk vele, átveheted a készüléked.

Pro tipp