Xperia XA akkumulátor csere 12.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Kivétel nélkül, minden okostelefonnál eljön az idő, amikor le kell cserélni az akkumulátorát. Használattól függően 1-2 éven belül fárad el az alkatrész, ekkorra már a készülék üzemideje a tizedére csökken. Ha ezt tapasztalod, erősen ajánlott elhozni a készüléked hozzánk, hiszen pár órán belül orvosoljuk a problémát.

A cserélendő Xperia XA akkumulátor

Az Xperia XA egy 2300 mAh-es akkumulátorral rendelkezik, amit közepesnek mondanánk. A Sony 10 óra beszélgetési üzemidőt jósol, ez természetesen csökken, ha komolyabban igénybe veszed a készüléked erőforrásait. Ha szeretsz játszani, videókat készíteni, és felhúzod maximumra az 5 hüvelykes kijelző fényerejét, az üzemidő szempontjából nagyjából 5-6 órára számíthatsz.

Könnyen beláthatod, hogy ez a teljesítmény nem mindig elég és ezt az alig pár órát is tökéletes állapotú akkumulátorral ígéri a Sony. Mivel az akkumulátorokat kevesebb időtállóságra tervezték, mint magát a készüléket, így számítanod kell arra, hogy habár a telefon külső és belső állapota is megengedi, mégsem tudod majd azt használni. Ekkor van szükséged az alkatrésznek a cséréjére.

Az Xperia XA akkumulátor csere menete

A készüléket kikapcsoljuk, majd az oldalába rejtett SIM-kártya foglalatból eltávolítjuk a kártyát, kártyákat. (Ha a készülékben van memóriakártya, természetesen azt is el kell távolítanunk.) Az Apple telefonjaival ellentétben, a Sony belső alkatrészeit a kijelzőre építették, így az akkumulátor eltávolításához a hátlapot kell leválasztanunk.

A szerviz folyamat közben nem szabad töltés alatt állnia a készüléknek. A tökéletes illeszkedését a hátlapnak ragasztóanyag felhasználásával érte el a gyártó, így azt meg kell olvasztanunk. Hőkezelés alá vonjuk a hátlapot addig, ameddig a ragasztó fel nem old. Óvatos mozdulatokkal, vékony szerszámok segítségével (például speciálisan ezekre a helyzetekre tervezett pengetőkkel, kártyákkal) a hátlap alá támasztunk, majd megpróbáljuk leválasztani azt a kerettől. Az Xperia XA hátlapja nem túl erős, sőt hajlékony, ami a melegítés hatására könnyen törik, így óvatosan kell vele dolgozni.

Ha sikerült leválasztanunk, a belső alkatrészeket tartó csavaroktól is megszabadítjuk a telefont, és az akkumulátor szalagkábelét lecsatlakoztatjuk az alaplapról. Ezután könnyedén kiemelhetjük, majd helyére újat illeszthetünk. Mint ahogy minden szerviz folyamat végén, az akkumulátor cserénél is leteszteljük a készüléket, és csak akkor adjuk ki, ha megbizonyosodtunk róla, hogy tökéletes állapotú alkatrészt kapott.

Pro tipp

  • A készüléked üzemidejének növelésére mindenképpen ajánlott a PureGear külső akkumulátor beszerzése, amivel akár háromszor több ideig bírja majd a készüléked.
  • Léteznek Androidos rendszerre különböző alkalmazások, amelyek segítségével könnyedén javíthatsz a készüléked üzemidején, ebben a cikkben összegyűjtöttük a legjobbakat.
  • Szerviznehézségi szint: 4/10