Xperia XA csengőhangszóró csere 12.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az Xperia XA csengőhangszórójának cseréje szükséges, ha a készülékeden megszólaltatott multimédia tartalmak tompán, recsegve, esetleg egyáltalán nem adnak ki hangot. A probléma hátterében több lehetőség is állhat, kivizsgálás után javítjuk a készüléked.

A cserélendő Xperia XA csengőhangszóró

Az Xperia XA beszédhangszórójából hallod telefon során a beszélgetőpartnered, így azt nem érdemes összekeverni a csengőhangszóróval, amely a multimédia tartalmak lejátszása során megszólaló hangot adja.

A meghibásodás oka sokszínű lehet, a pontos okát vizsgálat során deríthetjük ki. Legjobb esetben porosodás következtében tompa a hang, egy alapos tisztítás után visszanyerheti a hangszóró a régi erejét. Legrosszabb esetben magában az alkatrészben van komolyabb hiba, aminek következtében a készülék javítása is csak a csengőhangszóró cseréjével lehetséges.

Az Xperia XA csengőhangszóró csere menete

Az Xperia XA oldalába lehet rejteni a SIM-kártyát, amelyet még a szerviz első fázisában eltávolítunk, természetesen, miután kikapcsoltuk a készüléket. Kijelzővel az asztalra fordítva, egyenletesen felmelegítjük a hátlapját, majd pengetőkkel felfeszítjük. Erőteljes, mégis óvatos mozdulatokkal dolgozunk, hogy a hátlap el ne törjön.

Miután eltávolítottuk lecsatlakoztatjuk az alaplapról az akkumulátor szalagkábelét, ezzel teljesen áramtalanítva a telefont. Az akkumulátorra tapasztott lapkákat felfeszítjük, majd magát az alkatrészt is kiemeljük.

A telefon alján helyezkedik el a csengőhangszóró, amitől már csak egy tartópanel választ el minket. Kicsavarozzuk a rögzítő csavarokat, majd felpattintjuk a csengőhangszóró modult. Újat helyezünk rá, visszaépítjük az alkatrészt, majd az akkumulátort is, végül a hátlapra újabb ragasztó réteg kerül, amit felmelegítünk majd erős nyomás alatt tartunk, ameddig meg nem köt. A szervizelés végén meggyőződünk arról, hogy a javbítási folyamat sikerrel zárult-e.

Pro tipp

  • Előfordulhat, hogy véletlenül szoftveresen tiltottad le a csengőhangszórót.
  • Gyakori eset a koszolódás, így nem érdemes a legrosszabbra gondolnod a szerviz előtt.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10