Xperia XA hátlap csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az Xperia XA hátlapjának cseréjére abban az esetben van szükség, ha a készüléked valamilyen erősebb, külső behatás érte. Ennek következtében a hátlap megrepedhet, eltörhet, amely nem csak esztétikai szempontból előnytelen, mivel használat közben felsértheti a kezed.

A cserélendő Xperia XA hátlap

Hosszabb használat alatt, ha csak nem használsz egy megfelelő minőségű Xperia XA tokot, kivédhetetlen a hajszálvékony karcolódásoknak a megjelenése. Ezek természetesen nem jelentenek problémát a készülék mindennapi használata során, ezért még nem ajánljuk az Xperia XA hátlapjának a cseréjét. Azonban, ha egy nagyobb esés, vagy odaütődés következtében a nagyobb erőhatások megrepesztik, esetleg megtörik, több szempontból is ajánlott a szervizünkbe látogatnod. Egyrészt, ahogy előzőleg említettük, a sérült hátlap könnyedén megsebesítheti a kezed, másrészt nem tudhatod, hogy a belső alkatrészek nem szenvedtek-e komolyabb károkat.

Azt javasoljuk, próbálj minél jobban figyelni a készülékedre. Tudjuk, hogy a telefonod védelmét mindig szem előtt tartani szinte lehetetlen, de beszerezhetsz olyan kiegészítőket, amelyek leveszik a válladról ezt a terhet. Ilyen például az iOttie autós tartója, ami segítségével utazás alatt is biztosítani tudod a telefonod épségét.

Az Xperia XA hátlap csere menete

Az Xperia XA hátlapját nem tudod szabadon eltávolítani, mivel az erős tapadását nem csavarokkal, hanem ragasztóanyaggal oldották meg. Ezért nem ajánljuk, hogy otthon próbáld végezni a cseréjét, hiszen a munkafolyamat közben komolyabb károkat is tehetsz a készülékedben.

A ragasztóanyag feloldásához fel kell melegítenünk a hátlapot, amelyet hőlégfúvó segítségével végzünk. Nem szabad túl sokáig, és túl kevés ideig sem melegíteni, hiszen rövid ideig melegítve a ragasztóanyag nem old fel, hosszabb ideig melegítve pedig kár keletkezhet a készülékben.

Természetesen melegítés után sem tudjuk még könnyűszerrel leemelni, a teljes elválasztáshoz ki kell ékelnünk vékonyabb tárgyakkal. Ehhez speciálisan, erre a célra kifejlesztett, pengetőket, illetve kártyákat használhatunk. A hátlap alá és keret fölé illesztett pengetőket magabiztos mozdulatokkal húzzuk végig az oldalán, figyelve arra, hogy a közepe is teljesen elváljon. Az új hátlapra ragasztóanyagot teszünk, majd a keretre illesztve felmelegítjük, és erős nyomás alatt tartjuk addig, ameddig le nem hűl.

Pro tipp

  • Habár internetről rendelni különböző alkatrészeket olcsóbb megoldásnak tűnhet, mégsem javasoljuk. Egyrészt a szállítási ideje miatt, másrészt nem tudhatod, pontosan mit rejt majd a csomag. Bővebben ebben a cikkben fejtettük ki.
  • Szerviznehézségi szint: 2/10