Xperia XA kijelző csere 34.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Abban az esetben indokolt az Xperia XA kijelzőjének a cseréje, ha a készüléket komolyabb erőhatás érte, amelynek következtében megrepedt, eltört a kijelzője. Amellett, hogy a készülék használatát is megnehezíti egy törés, könnyen felsérthető az ujjadat is, így mindenképpen ajánlott a cseréje!

A cserélendő Xperia XA kijelző

Az Xperia XA képernyőjéről megoszlanak a vélemények. Ahhoz képest, hogy középkategóriás telefonról beszélünk, impozáns 5 hüvelykes kijelzőt kapott, amely kávától-káváig ér, szinte az egész előlapot elfoglalja oldalirányban. Fent és lent azonban viszonylag nagy hely maradt ki, ami megnyújtja a telefont, de nem annyira, hogy nehezen kezelhetővé váljon. A fényerővel és betekintési szögekkel nincs komolyabb probléma, a képernyőjével, amely 720*1280-as felbontást kapott már kevésbé lehetünk elégedettek.

A nagyméretű képernyő egyben azt is jelenti, hogy a mindennapi használat során sokkal erősebben ki van téve a karcolódásoknak, horzsolódásoknak, amelyeket a kisebb méretű társaival könnyebben elkerülhetsz. Egy kijelzővédő üvegfólia beszerzése így erősen ajánlott, de a nagyobb ütődéseket az sem védi ki. A megtört, megrepedt kijelző körül érzéketlenné válhat a képernyő, a színei roncsolódhatnak, elsötétülhet az egész kép, és még ezernyi oka van annak, amiért erősen ajánlott a cseréje!

Az Xperia XA kijelző csere menete

Miután kikapcsoltuk a készüléket, és eltávolítottuk belőle a SIM-kártyát, illetve memória kártyát, felmelegítjük a hátlapját, és vékony lapkák segítségével leválasztjuk a kerettől. 

A belső alkatrészeket sok csavar tartja a helyén, ezeket egytől-egyig kicsavarozzuk, majd egyenként kiemeljük a telefonból a hardvereket. Az akkumulátor szalagkábelét már lecsatlakoztattuk az alaplapról, így azt emelhetjük ki első alkalommal. Ezután az alaplapból kipattintjuk a kamerákat és a még hozzá csatlakozó szalagkábeleket leválasztjuk, majd magát az alaplapot is kiemeljük. Ezt követőena telefon alsó részén található vibramotortól és csengőmodultól is megszabadítjuk a készüléket.

A telefont hátlapjára fordítva felmelegítjük a kijelzőjét, és a hátlaphoz hasonló módszerrel elválasztjuk a kerettől. Óvatosan emeljük ki, figyelnünk kell a csatlakozó szalagkábelekre. Ezután illeszthetünk és ragaszthatunk a helyére egy újat, majd építhetjük vissza a kiemelt alkatrészeket. Ha a telefon újra egy darabban van, leteszteljük.

Pro tipp

  • Tudnod kell, hogy a Sony az Xperia XA okostelefonnál a kijelzőt és touch-ot egybeépítette, így minden esetben mindkét részét cserélnünk kell.
  • A kijelző cseréje szervizes szemmel mérve is bonyolult folyamat, így az otthoni cseréjét nem javasoljuk.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10