Xperia XA micro usb szalagkábel csere 12.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha a készüléked nem tud szinkronizálni a csatlakoztatott számítógéppel és a töltést sem, vagy csak alig veszi fel, egyértelműem a Micro USB szalagkábele hibásodott meg. Szervizünkben kivizsgáljuk a probléma pontos okát, majd javítjuk a telefont.

A cserélendő Xperia XA micro usb szalagkábel

A Micro USB szalagkábelének cseréje az egyik leggyakoribb munkafolyamatunk, ez nem véletlen. Mivel napi rendszerességgel töltöd a készüléked, így az gyorsan használódik és egy idő után megfárad. Ráadásul maga a port nyitott, ami megkönnyíti az apróbb porszemek, zsebpiszok bejutását a készülékbe, ezzel gátolva a használatát.

Az USB port erős anyagú, de a szalagkábele egy gyengébb, rugalmasabb anyag, amit ha nagyobb erőhatások érnek könnyen elszakad, eltörik. Azt ajánljuk, a probléma tapasztalása után mindenképpen hozd el szervizünkbe a készüléked, hogy bevizsgáljuk és szakszerűen javítsuk.

Az Xperia XA micro usb szalagkábel csere menete

Minden szervizfolyamat legelején, azaz a Micro USB szalagkábel cseréjének legelején is, kikapcsoljuk a készüléket. A telefon oldalába rejtett SIM-kártyát eltávolítjuk, ezután melegítjük a hátlapját addig, ameddig láthatóan el nem enged. Ez jelzi, hogy az alatta található ragasztóanyag feloldott. Pengetőkkel a még kötő részeket is el tudjuk választani, így férhetünk hozzá a belső alkatrészekhez.

Az akkumulátort és alaplapot összekötő szalagkábelt lecsatlakoztatjuk, majd a ragasztószalagokat is leválasztjuk róla, ezután emelhetjük ki a készülékből. A Micro USB szalagkábel a telefon alján található panelon fekszik, ezt már könnyedén elérjük, és cserélni tudjuk. Az összeszerelés után töltés alá vesszük a telefont, ha rendesen tölt, és felismeri a csatlakoztatott kábelt, visszaszolgáltatjuk a készüléket.

Pro tipp

  • Előfordulhat, hogy nem a csatlakozó, hanem a töltőkábel hibásodott meg. Üzletünkben remek minőségű töltőkábeleket és adaptereket találsz.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10