Xperia XZ akkumulátor csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az Xperia XZ akkumulátorának cseréje akkor válik szükségessé, ha a készülék rövid időn belül teljesen lemerül, esetenként minden előjel nélkül kikapcsol. A meghibásodott lítium akkumulátorok felpúposodhatnak, ezzel komoly veszélybe sodorva a készülék kijelzőjét, illetve a belső alkatrészeit. Cseréje mindenképpen javasolt.

A cserélendő Xperia XZ akkumulátor

Az Xperia XZ 2900 mAh akkumulátora szolgáltatja az energiát a komoly erővel bíró hardvereknek. A készüléket maximum egy napon keresztül képes életben tartani, a nap végén már töltésre van szüksége. Ilyenkor általános, hogy alvás közben a töltőn hagyjuk a telefont, ami nem ártalmas az akkumulátornak, ugyanakkor nem is hasznos.

Az akkumulátor meghibásodásának leggyakoribb tünete, ha a készüléked minden előjel nélkül kikapcsol, majd csak töltőre csatlakoztatva indul csak újra. Intenzív használat során az akkumulátorok akár egy év alatt is elhasználódhatnak, ami rossz esetben az alkatrész púposodásával is járhat. Ebben az esetben egy ideig tartja a készülék váza, majd elreped a kijelzője, az alaplapja megtörik, ami már sokkal súlyosabb anyagi kiadásokhoz vezet.

Hibajel lehet, ha nem tölt a készülék, ekkor érdemes megvizsgálnod, hogy a csatlakoztatott kábel hibamentes-e. Mivel napi használatban van, gyakori a hibásodása. Üzletünkben remek minőségű, tartós adat- és töltőkábeleket vásárolhatsz.

Az Xperia XZ akkumulátor csere menete

A készüléket kikapcsoljuk, majd a hátlapjára fektetjük, és a képernyőjének oldalait, egyenletesen és óvatosan egy hőlégfúvó segítségével felmelegítjük. A következő lépések még nagyobb odafigyelést és pontosságot követelnek. Pengetőkkel a képernyő alá ékelünk, és erőteljes mozdulatokkal elválasztjuk a még kötő ragasztóanyagot a kerettől. Mivel a képernyő roppant törékeny, így érdemesebb szakemberre bízni ezt a műveletet.

A kijelző szalagkábelét lecsatlakoztatjuk az alaplapról, majd elválasztjuk a készüléktől. A belső hardvereket fedő panelt kicsavarozzuk, majd kiemeljük. Érdekessége, hogy ennek hátoldalára ragasztva található az akkumulátor, így miután kiemeltük, szabad hozzáférésünk van hozzá. A szalagkábelének lecsatlakoztatása után újabb precíz mozdulattal húzzuk ki a két ragasztólapkát az akkumulátor és panel közül. Ha sikerrel eltávolítottuk, újabb ragasztólapkák segítségével visszaillesztjük az akkumulátort, majd a panelt is a készülékbe. Visszacsavarozzuk, majd a kijelző szalagkábelét visszacsatlakoztatjuk, és újabb ragasztóanyaggal vonjuk azt körbe. Felmelegítjük és várunk, ameddig teljesen megszilárdul, addig erős nyomás alatt tartjuk. A munkafolyamat végén leteszteljük a készüléket.

Pro tipp

  • Az internetről rendelt hamis alkatrészek olcsóbbak, ugyanakkor sokkal megbízhatatlanabbak, mint a hivatalos szervizekben kaphatóak.
  • Ahogy olvasható, a munkafolyamat komoly szaktudást igényel, otthon semmiképpen sem ajánlott belevágni.
  • Ha az akkumulátorral nincs probléma, a készüléket azonban extrém használat alatt tartod, növelheted életerejét a Mercedes külső akkumulátorának beszerzésével.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10