Xperia XZ antenna modul csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Ha rendelkezel működőképes hálózati kapcsolattal, de a készüléked mégsem tud arra felcsatlakozni, az Xperia XZ antenna modul cserére szorul. Szervizünkben terheltségtől függően, rövid idő alatt cseréljük a hibás alkatrészt egy gyári, tökéletesen működő újra.

A cserélendő Xperia XZ antenna modul

Ha a készüléked nem tud felcsatlakozni a hálózatra, több különböző lehetőséget kell megvizsgálnod. Elsősorban fontos, hogy olyan helyen legyél, ahol van megfelelő térerő. Magyarországon szinte mindenhol van, de vastagabb falak mögött könnyen eltűnhet a jel.

Érdemes megvizsgálnod a készülékbe helyezett SIM-kártyát is, ugyanis annak koszolódása, karcolódása szintén okozhatja ezeket a hibajeleket. Helyezd a SIM-kártyát egy másik, arra alkalmas készülékbe, ha azzal tudsz hívást indítani, nem a kártya a hibás.

Legvégső sorban, ha minden egyéb okot kiszűrtél és még így sem tud a készüléked hálózatra kapcsolódni, az Xperia XZ antenna modul cseréje oldja meg a problémát.

Az Xperia XZ antenna modul csere menete

Kikapcsoljuk a telefont, eltávolítjuk a belehelyezett kártyákat, hátlappal az asztalra helyezzük, majd felmelegítjük a kijelzőt. Amint megolvadt alatta a ragasztóanyag, kiékeljük, majd felpattintjuk. A belső hardvereket fedő panelt kiemeljük a készülék vázából, együtt az akkumulátorral.

Az antenna modul egy hosszanti alkatrész a telefon oldalába építve, amit cserélnünk kell. Két kisebb kábel csatlakozik az alaplaphoz, azokat le kell választanunk, mivel ragasztó lapkákkal erősített az alkatrész, ezért azokat fel kell feszíteni. Érdemes óvatos, de biztos mozdulatokkal dolgozni, hiszen könnyen sérülhetnek akár a körülötte lévő alkatrészek is. Miután sikerült kiemelnünk, helyére illesztünk egy újat és a munkafolyamatot visszafelé is elvégezzük. Az összeépített telefont leteszteljük.  

Pro tipp

  • Telefonváltás esetén előfordulhat, hogy az új készülékedbe nem illik bele a régi SIM-kártyád. Ebben az esetben a Nano SIM Adaptert javasoljuk.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10