Xperia XZ bekapcsoló és hangerőszabályozó szalagkábel csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az Xperia XZ bekapcsoló és hangerőszabályzó szalagkábelének cseréje válik szükségessé, ha a készüléked az adott gombok erőteljes nyomására sem reagál. Szervizünkben gyorsan, minőségi alkatrészre cseréljük a meghibásodott szalagkábelt!

A cserélendő Xperia XZ bekapcsoló és hangerőszabályozó szalagkábel

A bekapcsoló- és hangerő gombok szalagkábelen keresztül csatlakoznak az alaplapra. Mivel ez a flex teremt kapcsolatot a perifériák között, így meghibásodása egyet jelent a gombok használhatatlanságával is. Meghibásodásának leggyakoribb oka, a közvetlen erőteljes odaütődés, melynek során a szalagkábel megtörik, illetve elszakad. Beázás során oxidálódhatnak a belső alkatrészek, ami határozatlan idő következtében további problémákat okoz.

Mivel a szalagkábel cseréjéhez szinte az egész telefont szét kell bontanunk, így otthoni cseréje semmiképpen sem javasolt.

Az Xperia XZ bekapcsoló és hangerőszabályozó szalagkábel csere menete

Ahogy a fentiekben említettük a cseréje komolyabb tapasztalatot és szakértelmet követel, ugyanis a szerviznek több kritikus pontja van, amit ha helytelenül végzel, könnyedén nagyobb károkat okozhatsz a készülékedben.

Kikapcsoljuk a készüléket, eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát, majd felmelegítjük az előlapját. Erre azért van szükség, mert a gyártás során egy nagyon erős ragasztóanyaggal vonták azt körbe, meggátolva, hogy a képernyő hosszú használat során elváljon. Ha sikerült megolvadnia a ragasztónak, vékonyabb szerszámokkal elválasztjuk az előlapot a kerettől, a mögötte található fedőpanelt pedig lecsavarozzuk. Vele együtt emeljük ki az akkumulátort, ezzel áramtalanítjuk a készüléket. Az alaplapról lecsatlakoztatjuk a hozzá kapcsolódó szalagkábeleket, majd egy precíz mozdulattal, figyelve arra, hogy nehogy eltörjön, vagy meghajoljon, kiemeljük.

Szükséges eltávolítanunk a készülék alján található hangszórót és annak rögzítőjét is. Ezután emelhetjük ki a szalagkábelt és csatlakoztathatjuk helyére az újat. Ha kész vagyunk, összeépítjük a telefont és leteszteljük.

Pro tipp

  • A telefon IP68-as besorolást kapott, ami nem jelent tökéletes vízállóságot. A beázáshoz a mélyvízben töltött pár perc is elég. Ha ilyen probléma merülne fel, nyugodtan fordulj hozzánk, ultrahangos tisztítással javítjuk a készüléked.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10