Xperia XZ előlapi kamera csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az előlapi kamera meghibásodására utal, ha a telefon szelfi készítésekor nem tud fókuszálni, illetve a készített képek homályosak, túlzottan sötétek. Nagyobb esés következtében eltörhet, megrepedhet a lencse, ilyenkor az alkatrész cseréje ajánlott.

A cserélendő Xperia XZ előlapi kamera

Az Xperia XZ megjelenésekor a Sony úgy állította be a készüléket, mint a legjobb kamerákkal rendelkező okostelefon. Mindent megtett a gyártó a rivaldafényért, és a készüléket szó szerint telebombázta a lehető legnagyobb tudású alkatrészekkel. Így az előlapi kamerájának paraméterei is kimagaslóak, 13 megapixeles, f/2.0 rekeszértékű objektívvel, aminek köszönhetően éles képeket kellene készítenie, hatalmas látószöggel.

A kamera meghibásodásának okai sokszínűek lehetnek, így a megoldásaik is különböznek. Szerencsésebb esetben az Android újratelepítése megoldja a problémát, természetesen ez csak akkor áll fenn, ha nem hardveres eredetű a probléma. Ha odaütődés következtében megrepedt, horzsolódott a lencséje, egyértelműen az alkatrész cseréjére lesz szükség.

Az Xperia XZ előlapi kamera csere menete

Az előlapi kamera az alaplapon helyezkedik el, ezért a cseréjéhez az alaplapot is el kell távolítani, így a munkafolyamat viszonylag bonyolultabb. Miután kikapcsoltuk a telefont, eltávolítottuk belőle a kártyákat, felmelegítjük a kijelzőjét, majd lepattintjuk a keretről.

Ezután a fedőpanelt lecsavarozzuk, azzal együtt emeljük ki az akkumulátort. Természetesen annak szalagkábelét is lecsatlakoztatjuk, ezzel áramtalanítva a készüléket. Az alaplaphoz csatlakozó további flexeket is leválasztjuk, így tudjuk kiemelni magát az alkatrészt.

A lépést elvégezve, innentől szabad hozzáférésünk van az előlapi kamerához, amit kipattintunk és egy tökéletesen új, eredeti alkatrészre cserélünk. Leteszteljük a telefont, ha újfent tökéletes képeket tudunk készíteni vele, visszaszolgáltatjuk.

Pro tipp

  • Ha túlzott koszolódás lepi el a lencsét, szintén tapasztalhatóak a hibajelek, akkor egy általános tisztítás is megoldja a hibásodást.
  • Az előlapi kamera meghibásodása hatással lehet a hátlapi kamera működésére is.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10