Xperia XZ hátlap csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Xperia XZ hátlap cseréje javasolt, ha az túlságosan karcolódott, megtört vagy felpúposodott. Egyszerű esztétikai problémától, egészen az akkumulátor meghibásodáséig is terjedhet a probléma súlya, így mindenképpen ajánlott elhoznod szervizünkbe, ahol elvégezzük a szükséges javításokat.

A cserélendő Xperia XZ hátlap

Az Xperia XZ a Sony aktuális csúcsmodellje, így mind belülről, mind kívülről jó minőségű alkatrészekkel ruházta fel a készüléket. Külseje a visszafogott eleganciát tükrözi, megnövekedett 5,2” képernyője hatással volt a készülék egyéb méreteire is, ezért a hosszabb készüléket kézben tartani is kényelmesebb.

Az erősebb karcolódás elsősorban esztétikai hibát rejt magában, ami hosszabb távon zavaró lehet. Azonban fel kell arra készülnöd, hogy a probléma forrása az elhasználódott felpúposodott akkumulátor is lehet, ami addig feszítette a hátlapot, ameddig bele nem tört. Ilyenkor az akkumulátor cseréje oldja meg a problémát.

Szem előtt kell tartanod, hogy egy erőseb karcos hátlap könnyedén felsértheti az ujjaidat, ráadásul egy későbbi értékesítés után sokat von le a készülék értékéből. Érdemes tehát minél hamarabb cserélni a hibás alkatrészt.

Az Xperia XZ hátlap csere menete

Az Xperia XZ hátlap cseréje bonyolult, és hosszabb folyamat, mivel az egész telefont szét kell hozzá bontani, ezért az otthoni javítása egyáltalán nem ajánlott.

Kikapcsoljuk a készüléket, eltávolítjuk belőle a csatlakoztatott kártyákat, hátlappal az asztalra helyezzük. Felmelegítjük a kijelzőt, és miután megolvadt a ragasztóanyag, pengetők segítségével elválasztjuk a kerettől, ezután az alaplaphoz csatlakozó szalagkábelt lecsatlakoztatjuk.

A belső alkatrészeket fedő panelt lecsavarozzuk és kiemeljük, óvatosan, mivel a hátlapjára van ragasztva az akkumulátor is, aminek a szalagkábelét szintén lecsatlakoztatjuk az alaplapról. Ezután tovább bontjuk a telefont, a hangerő- és bekapcsológomb szalagkábelét, majd az USB port flexet is lecsatlakoztatjuk.

Az alaplapot lecsavarozzuk, majd kiemeljük, ugyanígy teszünk a bent maradt csengőhangszóróval, előlapi kamerával és szalagkábelekkel is. Miután teljesen szétbontottuk a készüléket az új gyári hátlapba ültetjük vissza őket, a fent felsorolt lépésekkel ellentétes sorrendben. Amint minden a helyére került, a telefon újra egyben van, bekapcsoljuk és egy alapos tesztnek vetjük alá.

Pro tipp

  • Az Xperia XZ hátlap cseréje hosszú és megterhelő folyamat, így otthon egyáltalán nem ajánlott az elvégzése. A tapasztalatlan kéz több kárt tehet benne, mint hasznot.
  • Egy minőségi Xperia XZ tokot használva megelőzhető a hátlap sérülése.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10