Xperia XZ jack csatlakozó csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az Xperia XZ jack csatlakozójának cseréje abban az esetben szükséges, ha a készülékbe csatlakoztatott fülhallgatót nem ismeri fel a készülék. Cseréjét terheltségtől függően, hamar elvégezzük szervizünkben.

A cserélendő Xperia XZ jack csatlakozó

A jack csatlakozó intenzív használatnak van kitéve, főleg ha sok zenét hallgatsz a telefonodon, talán még az USB Type C csatlakozónál is megterheltebb. Ebből kifolyólag egyáltalán nem ritka a meghibásodása.

A zsebkoszolódás ellepheti a készülék nyílásait, így a jack csatlakozót is, ekkor képtelen felismerni a csatlakoztatott fülhallgatót a készülék. Ha recsegve, torz hangon szól, próbáld ki a készüléket egy másik fülhallgatóval, hogy leteszteld, melyikkel van probléma. Üzletünkben remek minőségű Sony Xperia fülhallgatókat árulunk. Ha a meghibásodást megelőzte egy esés, durvább ütődés, és  mindegyik fülhallgató recsegve szól rajta, egyértelműen az alkatrész szorul cserére.

Az Xperia XZ jack csatlakozó csere menete

A készülék kijelzőjét egyenletesen felmelegítjük, majd pengetők segítségével leválasztjuk a keretről. Ezután a hardverek felett található panelt lecsavarozzuk, majd kiemeljük. Érdekesség, hogy az akkumulátor hozzá van ragasztva, így vele együtt az is feljön. Miután kiemeltük őket, a két alsó szalagkábelt lecsatlakoztatjuk az alaplapról, és kiemeljük az említett alkatrészt.

Az eljárás során óvatosan bánunk a készülékkel, a belső alkatrészei gyengék, könnyedén törnek illetve karcolódnak. Az alaplap alatt, ragasztva található a jack csatlakozó, amit kisebb hőkezelés után ki tudunk emelni. Helyére új csatlakozót ragasztunk, majd visszaépítjük a készüléket. A szerviz végén leteszteljük.

Pro tipp

  • Érdemes óvatosan bánni az internetről rendelt alkatrészekkel, hiszen többnyire a feltűnően olcsó alkatrészek rossz minőségűek.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10