Xperia XZ kijelző csere 39.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A törött, karcos Xperia XZ kijelzője nem csak esztétikai problémákat rejthet. Az erősebb karcolódások mentén kevésbé érzékennyé válhat az érintőpanel, sőt a nagyobb karcolódások az ujjaidat is megvághatják. Szervizünkben gyári alkatrészre cseréljük a meghibásodott kijelzőt.

A cserélendő Xperia XZ kijelző

A Sony aktuális csúcsmobiljaként mutatta be az Xperia XZ készüléket, a lehető legerősebb hardverekkel szerelték azt fel. Az Xperia Z Ultra-hoz hasonló, Trilumion LCD kijelzőt építettek bele, amely 5,2 hüvelykes, Full HD felbontású. A mérete tehát kifejezetten nagy, egykezes telefonnak mondható, a technológiai újításnak köszönhetően nagyobb színtartományt képes nyújtani a felhasználónak.

Egyébként további rengeteg beépített vezérlő segíti még a telefont a lehető legszebb kép elkészítésében. A kijelző előtt Gorilla Glass csücsül, ami kis részben védi a kijelzőt a karcolódásoktól, és horzsolódásoktól, de természetesen a nagyobb ütődésektől nem.

A cserélendő Xperia XZ kijelző törött és karcos, legalább annyira, hogy már élvezhetetlen vele a telefon használata, de ahogy említettük, a kisebb törések elvághatják az ujjad. Nem éri meg az egészséged kockáztatni, így minél hamarabb érdemes elhoznod szervizünkbe a készüléked.

Az Xperia XZ kijelző csere menete

Mivel a kijelző LCD és a touch szorosan illeszkedik egymáshoz, ezért minden esetben egyszerre a két alkatrészt kell cserélnünk.

A készüléket kikapcsoljuk, majd eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát, ha van benne, akkor a memória kártyát is. Szerencsére a kijelző cseréjéhez nem kell szétbontanunk a telefont, mivel felnyitni sem a hátlapjánál, hanem az előlapjánál kell. Egy hőlégfúvóval egyenletesen melegítjük az előlapot, megvárjuk, hogy az alatta található ragasztóanyag feloldjon. Ezután pengetők segítségével felpattintjuk a keretről.

Az alaplapra csatlakozó szalagkábelét lecsatlakoztatjuk, majd a képernyőhöz rögzített beszédhangszórót is eltávolítjuk. Átültetjük az új kijelzőbe, majd visszahelyezzük a készülékre. Újabb ragasztóanyagot kap, végül felmelegítjük és szaradásig hagyjuk.

Pro tipp

  • A készülék kijelzőjét tökéletesen megvédeni nem lehet, azonban egy karc- és ütésálló kijelzővédő üvegfólia segítségével nagyban csökkentheted a törésének esélyét.
  • Ne bízz feltűnően olcsó szervizekben, és alkatrészekben, ezek többnyire silány minőségűek, amelyek rossz esetben, akár árthatnak is a készülékednek.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10