Xperia XZ USB szalagkábel csere 15.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az USB szalagkábelének tökéletes állapota létszükséglet egy telefon esetén, hiszen azon keresztül veszi fel a töltési áramot. A mai okostelefonoknak, ahogy az Xperia XZ-nek is, naponta egy töltésre minimum szüksége van, de intenzív használat mellett, ez akár kettőre is rúghat.

A cserélendő Xperia XZ USB szalagkábel

Mivel az alkatrész gyakori használat alatt van, így meghibásodása egy bizonyos idő elteltével egyáltalán nem kizárt. Érdekessége, hogy nem csak ütődések során hibásodhat az alkatrész. Habár az Xperia XZ a legerősebb fokozatú por elleni védelmet kapta, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy hosszas használat során a zsebkoszolódás nem okozhat problémát az USB C csatlakozónak. 

Egy esés következtében a kábel elszakadhat, megtörhet, ilyenkor a cseréje szükséges. 

Az Xperia XZ USB szalagkábel csere menete

Az USB szalagkábelének cseréjéhez szét kell bontanunk az egész készüléket. Elsősorban kikapcsoljuk, majd eltávolítjuk belőle a kártyákat. Az előlapját felmelegítjük, hogy az alatta található ragasztóanyag felolvadjon. Miután felfeszítettük és lecsatlakoztattuk az alaplaphoz csatlakozó szalagkábelt, lecsavarozzuk a fedőpanelt, majd kiemeljük az akkumulátorral együtt.

Ezután az alaplapot távolítjuk el, óvatosan figyelve arra, hogy meg ne hajoljon. Alulról a csengőhangszórótól szintén megfosztjuk a készüléket, és kihúzzuk az USB szalagkábelt. Miután összeszereltük, többször feltöltjük a telefont, ezalatt teszteljük le a tökéletes működését.

Pro tipp

  • Ha nem veszi fel a kellő mennyiségű töltést a készülék, ellenőrizd az adatkábelt. Üzletünkben könnyedén pótolhatod a hibás kiegészítőt, remek minőségű Sony Xperia XZ töltőkábelt vásárolhatsz.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10