Xperia Z hangerő + mikrofon flex csere 10.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Xperia Z hangerő + mikrofon flex kábelének cseréjére lesz szükség, ha a készülék hangerő gombjai nem reagálnak a nyomásra, illetve hangot sem tudsz rajta felvenni. Szervizünkben terheltségtől függően, rövid időn belül cseréljük a hibás alkatrészt.

A cserélendő Xperia Z hangerő + mikrofon flex

A Sony minőségi alkatrészekből építi fel a készülékeit, amelyeket hosszú távra terveznek. Ritka eset, amikor a készülék hangerő gombjai törnek be, válnak érzéketlenné. Sokkal gyakoribb, amikor a mikrofont és hangerő gombokat összekötő szalagkábel hibásodik meg. Ebben az esetben tűnhet úgy, hogy egyszerre romlott el mind a két alkatrész.

Szerencsére a hibát a flex cseréjével orvosolhatjuk, azonban a szóban forgó szalagkábelhez nehéz eljutni, így a szervizelése nehéz folyamat.

Az Xperia Z hangerő + mikrofon flex csere menete

A telefont kikapcsoljuk, arccal előre az asztalra helyezzük, és felmelegítjük a hátoldalát. Mivel erős ragasztó szorítja a készülékhez, így teljesen fel kell oldania. Vákuumos tapadókorongot használva emeljük el a hátlapot, majd pengetőkkel kiékeljük. Ezután gondoskodunk arról, hogy a még megmaradt kötött ragasztóanyag is elengedjen, és szabaddá válik az Xperia belseje.

Az akkumulátor alá is került a ragasztóból. Kihúzzuk a csatlakozóját, szintén kiékeljük, és addig feszítjük, ameddig el nem enged. A hangerő + mikrofon flex az akkumulátor és a telefon alsó részén húzódik, így azt is el kell távolítani.

Fekete lapka fedi, amit csavarral rögzítettek. Alatta található a csengőhangszóró, dock aljzat, és a szalagkábel. Mivel szabadon hozzáférhetünk, így végre tudjuk hajtani a cseréjét. Ezután a telefonba visszaépítjük az eltávolított alkatrészeket.

Ha megbizonyosodtunk róla, hogy minden rendben működik a készülékkel, a munkafolyamatot befejezettnek tekintjük, és visszaszolgáltatjuk a készüléket.

Pro tipp: