Xperia Z hátlap csere 10.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Leggyakoribb szervizelési eljárásunk a különböző telefonok hátlapjának cseréje. Nincs ez másként az Xperia Z esetében sem, üveg hátlapja letisztult és elegáns, ellenben rendkívül sérülékeny. Egy kisebb esés következtében már könnyedén eltörhet, illetve megrepedhet.

A cserélendő Xperia Z hátlap

Egy törött, karcolódott hátlap nem csak esztétikai hátrányt jelent. Egyrészt, ha a készülékedtől egy idő után meg szeretnél válni, a kisebb-nagyobb karcok miatt az értéke jelentősen csökken. Másrészt egy felpúposodott hátlap komolyabb hibákat is rejthet, amit mindenképpen érdemes kivizsgáltatnod.

A Sony telefonja IP 58-as besorolással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy teljesen porálló, tehát a készülék belsejébe egyáltalán nem jutnak be porszemek, emellett fél órán keresztül 1 méteres vízmélységben bírnia kell a telefonnak.

A por- és vízállóság érdekében ragasztóanyagot használnak, amely segít a hátlap tapadásában, és meggátolja a por és vízcseppek bejutását.

Az Xperia Z hátlap csere menete

A szerviz nehézsége a ragasztóanyag eltávolításában, és az Xperia Z hátlap érzékenységében rejlik, mivel viszonylag erőteljesebb mozdulatokra van szükség, emellett pedig érzékenyen kell bánni a többi alkatrészekkel.

A telefont kikapcsoljuk, és kivesszük belőle a SIM kártyát. A ragasztóanyag feloldásának a legkönnyebb módszere, ha az Xperia hátlapját egyenletesen felmelegítjük. Ez a munkafolyamat egy külön munkaeszközt követel, amit hőlégfúvónak nevezünk. A koncentrált melegítés alatt elenged a ragasztó.

Vákuumos tapadókorongot helyezünk a hátlapra, és megemeljük. Ha nyílás keletkezett, vékony lapkákat, például pengetőket ékelünk, és tovább feszítjük. Egy idő után teljesen felenged majd és leválaszthatjuk.

Mielőtt az újat a helyére illesztenénk, megvizsgáljuk a készüléket, egyéb hibákat keresünk. Ha nem találtunk egyéb problémát szoftveresen is leteszteljük.

Pro tipp: