Xperia Z kijelző csere 27.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az Xperia Z kijelzője leggyakrabban külső behatásoknak köszönhetően sérül meg. Elképzelhető, hogy egy nagyobb ütődés során csak a telefon LCD kijelzője válik használhatatlanná, ennek ellenére a készülék mindkét alkatrészét cserélnünk kell.

A cserélendő Xperia Z kijelző

Az 5 colos kijelző megköveteli a biztosított Full HD felbontást, amellyel az Xperia Z a gyártósorról érkezik. A készülék kijelzője az, ami talán az akkumulátor és hátlap mellett idővel mindenképpen elhasználódik. Bárhogy figyelsz a telefonodra, idővel elkerülhetetlenné válik, hogy megjelenjenek rajta a hajszálkarcok.

Megfelelő védelem mellett természetesen megúszhatóak ezek a sebesülések. Ezért erősen ajánlott egy karc- és ütésálló kijelzővédő üvegfólia beszerzése. Ezzel a pár ezer forintos tétellel sokat elérheted, hogy a készüléked ne értéktelenjen el egy idő után.

Az Xperia Z kijelző csere menete

A telefont kikapcsoljuk, majd kivesszük belőle a SIM kártyát. Hőlégfúvó segítségével koncentráltan melegítjük a telefon hátlapját, hogy az alatta található ragasztóanyag feloldjon. Ekkora vákuumos tapadókorongot helyezünk rá, megemeljük, és a keletkező nyílásba pengetőket ékelünk. Ezt a folyamatot addig végezzük, ameddig el nem válik a hátlap a többi alkatrésztől.

Miután elemeltük szabaddá válik az Xperia belseje. Az akkumulátor eltávolításához is szükség lesz nagyobb erő kifejtésére, mivel a ragasztóanyagból oda is jutott a gyártás során. A telefon felső és alsó részén található egy-egy fekete lapka, amiket csavarokkal erősítettek a kerethez.

Ahhoz, hogy a kijelző LCD és touch eltávolítható legyen, már csak az akkumulátor alatt végighúzódó szalagkábelt kell csatlakoztatnunk. Miután ezzel végeztünk, a telefont arccal felénk fordítjuk, majd a jól megszokott mozdulatokkal és hőlégfúvó segítéségével azt is felmelegítjük. A hátlap eltávolításához szükséges egészen hasonló módszerekkel távolítjuk el a kijelzőt is, majd illesztjük helyére az újat.

Pro tipp:

  • Az Xperia Z kijelző LCD és touch csere hosszú munkafolyamat, ami több lépésből áll. Mivel komoly munkatapasztalatot és eszközöket igényel, így az otthoni javítását semmiképpen sem ajánljuk.
  • Feltűnően olcsó kijelzőkhöz érdemes gyanakvással állni, ugyanis sok helyen próbálják átverni a vevőket utángyártott, rossz minőségű alkatrészekkel.
  • Szerviznehézségi szint: 9/10