Xperia Z SIM olvasó csere 14.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A SIM-kártya tárolja a mobiltelefonokat használók számára fontos azonosítót és kódokat. Ilyen fontos információ például a PIN-kód és PUK-kód, az egyedi sorszám, és a szolgáltatás lista. Köznyelviesen szólva a SIM-kártyának köszönhetően tudunk fellépni a telefonos hálózatokra. Ha nem tudsz létrehozni telefonos kapcsolatot, a SIM-kártyaolvasóval lehet a probléma.

A cserélendő Xperia Z SIM olvasó

Valóban a SIM-kártyaolvasó az egyik alapvető alkatrésze a telefonnak, amitől nagyban függ a telefonos kapcsolat létrehozása. Azonban azt mégsem jelenthetjük ki, hogy minden hálózati hibáért kizárólagosan ennek az alkatrésznek kell felelnie.  

Szervizelés előtt érdemes megbizonyosodnod arról, hogy a SIM kártyád működőképes állapotban van. Azaz nem karcolódott, meghajlott, stb. Ha más telefonba csatlakoztatva felismeri a készülék, akkor nagy eséllyel az Xperia Z SIM-kártyaolvasó a hibás.

A hálózati probléma esetén előfordulhat, hogy kevés a térerőd, esetleg maga a szolgáltató szünetelteti a szolgáltatását.

Az Xperia Z SIM olvasó csere menete

Ha sikerült megállapítani a probléma konkrét okát, elkezdődhet a szerviz folyamata. Első lépésben kikapcsoljuk a telefont, kivesszük belőle a SIM-kártyát, és az asztalra helyezzük. A telefon por- és vízállósága érdekében a hátlapot ragasztóanyag segítségével rögzítették a telefon keretéhez, ezért ezt fel kell oldalunk.

Hőlégfúvó segítségével egyenletesen melegítjük addig, ameddig el nem enged, majd egy tapadókorongot helyezve a hátlapra felfeszítjük, a keletkező nyílásba pedig vékony lapkákat, pengetőket helyezünk.

Amint a ragasztóanyag teljesen elengedett levehetővé válik a hátlap. Az akkumulátor felett, az Xperia alaplapján helyezkedik el a SIM-kártya olvasó, így addig az alkatrészig kel eljutnunk. Az akkumulátor egyetlen egy csatlakozóval kapcsolódik az alaplaphoz, ezt kihúzzuk. A problémás rész az alatta található ragasztóanyaggal van, ezért az eltávolítása erőteljesebb mozdulatokat igényel.

Az alaplap felett található egy fekete védőlapka, amit könnyedén lecsúsztathatunk, majd leküzdjük a két csavart, ami az alaplapot erősíti a kerethez. Ezután kiemeljük a rajta lévő SIM-kártyaolvasót pedig leforrasztjuk, majd újat helyezünk rá.

Ezt követően visszaépítjük a telefont, leteszteljük.

Pro tipp: