Xperia Z1 akkumulátor csere 13.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Sony Xperia Z1 akkumulátora legtöbb esetben gyári üzemidejének lejártát követően hibásodik meg - elfárad. Ez esetben a következő hibajeleket tapasztalhatod készülékeden: a telefon csak töltőre vagy számítógépre csatlakoztatva üzemel, egyéb esetben kikapcsol, a készülék csak 10-30%-nyi töltöttséget vesz fel vagy ezen a töltöttségi szinten újraindul, esetleg kikapcsol.

A Z1 elődmodelljéhez, az Xperia Z-hez képest egyértelmű fejlődést mutatott a lehető legtöbb tulajdonságában. Ezek néhol apróbb hátrányokkal, de számottevő részben inkább előnyökkel  jártak. A készülék súlyának növekedése például a kijelző méret megnövekedésén felül a Sony Xperia Z1 akkumulátorának 2330 mAh-ról 3000 mAh-ra való emelése miatt is nehezebb a készülék. Ennek eredményeképpen azonban a készülék hosszabb készenléti időt garantál, mint elődje.

A cserélendő Sony Xperia Z1 akkumulátor

Abban az esetben, ha a készülék már nem képes a megszokott üzemidőt fenntartani, sőt az üzemidő rohamosan csökken és ezen a szoftverbeállítások módosítása sem segít, valószínűleg a Sony Xperia Z1 akkumulátora hibásodott meg. További akkumulátor problémára utaló jelek lehetnek, ha a telefon 10-30%-nál magasabb töltöttségi szintet nem képes felvenni, illetve ezen a szinten a telefon sűrűn újraindul vagy kikapcsol. Szélsőségesebb esetekben a Sony Xperia Z1 akkumulátora felpuffadhat.

Az Xperia Z1 akkumulátor csere menete

A művelet elvégzéséhez szükség van egy hő fúvóra, egy tapadókorongra és egy műanyag eszközre (például pengető). A telefon hátlapjának ragasztását a hő fúvó segítségével meglazítjuk, majd a műanyag pengetővel körbehaladva elválasztjuk a telefon házától, majd a tapadókorong segítségével eltávolítjuk a Sony Xperia Z1 hátlapját. Ezután az akkumulátort körbevevő biztonsági rögzítést kell kicsavaroznunk és leemelnünk, majd ugyanezt megtennünk a készülék középső keretével és a Sony Xperia Z1 akkumulátora máris szabadon eltávolíthatóvá válik.

Fontos kiemelnünk, hogy bár javításaink 90%-át a helyszínen 20-40 perc alatt elvégezzük, a Sony Xperia javítások során használt speciális ragasztó száradási ideje akár 3-4 óra is lehet.

Pro tipp

  • Amennyiben nem rendelkezel szervizes tapasztalattal, ne kíséreld meg az otthoni javítást, azzal ugyanis akár nagyobb kárt is okozhatsz a készülékben.
  • Ha nem vagy megelégedve Sony Xperia Z1 akkumulátor teljesítményével, érdemes ellenőrizni a szoftveres beállításokat.
  • Szerelésnehézségi szint: 3/10