Xperia Z1 bekapcsoló szalagkábel csere 10.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A telefon bekapcsoló gombja szalagkábelhez csatlakozik. Erre a szalagkábelre van kötve továbbá a hangerőszabályzók gombjai is, így az alkatrész meghibásodására akkor kell gyanakodnod, hogyha ezek a gombok válnak érzéketlenné.

A cserélendő Xperia Z1 bekapcsoló szalagkábel

Minden telefonban találhatóak szalagkábelek, de ne mindegyikben ugyanazokat a funkciókat látják el. A készülék be- és kikapcsolásához a bekapcsoló gomb hosszan tartó nyomására van szükségünk. Ha ez a gomb nem üzemel rendesen, akkor használhatatlanná válik az eszköz.

A bekapcsoló szalagkábel meghibásodására utaló jel, ha ezek a gombok nem működnek megfelelően. De az is ezt a problémát sejteti, ha a gombok beragadnak. Fontos kiemelni, hogy leginkább a szalagkábel hibásodik meg, ritkább, amikor maguk a gombok.

Az Xperia Z1 bekapcsoló szalagkábel csere menete

A telefon bekapcsoló szalagkábele a készülék bal oldalán, az akkumulátor alatt húzódik végig, és egészen az aljáig tart, így addig kell szerelnünk a készüléket. Egyenletesen felmelegítjük a készülék hátoldalát, addig ameddig a megkötött ragasztóanyag fel nem old. Miután felengedett pengetőket illesztünk a hátlap és a keret közé, majd óvatosan, de erős mozdulatokkal a pengetőkkel szétválasztjuk a maradék ragasztóanyagot, addig ameddig el nem enged teljesen.

A hátlaptól megszabadítva a készüléket találkozunk egy fedőréteggel, amit csavarok tartanak. Ezeket ki kell csavaroznunk, majd pengetőkkel szintén felfeszítjük, mivel ez alá is került a ragasztóanyagból. Az akkumulátort könnyedén eltávolíthatjuk, csak egy csatlakozót kell lecsatlakoztatnunk róla. Így férünk hozzá az Xperia alsó részéhez, amit szintén egy kisebb fedőréteg borít. Lecsavarozzuk, majd kivesszük, és szabaddá válik a bekapcsoló szalagkábel.

Miután kicseréltük egy működő új alkatrészre, felépítjük a telefont és leteszteljük. Ha elégedettek vagyunk az eredménnyel, mert minden tökéletesen működött, visszaszolgáltatjuk a készüléket.

Pro tipp: