Xperia Z1 Compact akkumulátor csere 13.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az Xperia Z1 Compact akkumulátor cseréje abban az esetben indokolt, ha a készülék csak töltőre dugva kapcsol be, illetve annak lecsatlakoztatásakor kikapcsol. Extrém gyors merülés esetén szintén az akkumulátor meghibásodására kell gyanakodni.

A Sony Xperia Z1 Compact akkumulátorához a jelenleg egyre nagyobb teret hódító gyártási szokásoknak megfelelően a felhasználók nem férnek hozzá. A 18 órányi beszélgetési időt ígérő 2300 mAh-ás alkatrész töltéstároló képességét tekintve visszalépés az előző modell, a Z1 tápegységéhez képest. Ez azonban nem jelent problémát, hiszen a Z1 Compact kijelzőjének mérete, valamint a telefon teljesítménye is csökkent, ezért Sony Xperia Z1 Compact energiaigénye is alacsonyabb, mint a Z1-é.

A cserélendő Sony Xperia Z1 Compact akkumulátor

A cserére akkor van szükség, ha telefonod a megszokott üzemidőt szembetűnően alulmúlja. Rosszabb esetekben előfordulhat, hogy a telefon csak hálózati adapterre vagy USB kábellel számítógépre csatlakoztatva működik, máskülönben kikapcsol vagy sűrűn újraindul. Találkoztunk olyan extrém esetekkel is, amikor a készülék akkumulátora deformálódott, felpúposodott, s ezzel már a készülék egyéb alkatrészeinek épségét is veszélyeztette.

Fontos megemlíteni, hogy bár maga a javítás körülbelül 10 perc leforgása alatt elvégezhető, a hátlap rögzítésére szolgálaló ragasztóanyag száradási ideje minimum 3-4 óra.

Az Xperia Z1 Compact akkumulátor csere menete

Az akkumulátor cseréjének első lépése a készülék üvegből készült hátlapjának óvatos levétele. Ezután a Z1 Compact akkumulátorának biztonsági keretét, majd a készülék középső keretét távolítjuk el. Mindezek után a meghibásodott akkumulátort is eltávolíthatjuk a készülék házából és egy újra cserélhetjük azt.

Bár javításaink 90%-át a helyszínen 20-40 perc alatt elvégezzük, a Sony Xperia szervizelések esetében a speciális ragasztó száradási ideje miatt a javítási idő akár 3-4 óra is lehet.

Pro tipp

  • Ne bízz meg az olcsón, ellenőrizetlen forrásból származó Sony Xperia Z1 akkumulátorokban, mert hosszabb távon csalódást kelthetnek, rosszabb esetben akár fel is robbanhatnak készülékünkben.
  • Szerelésnehézségi szint: 3/10