Xperia Z1 Compact fülhallgató szalagkábel csere 10.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A készülék fülhallgató szalagkábelének meghibásodására kell gyanakodnod, ha a csatlakoztatott fülhallgató recsegve, vagy egyáltalán nem szólaltatja meg a hangokat.  Habár maga a jack csatlakozó is okozhatja a problémát, leginkább koszolódással, de sokkal jellemzőbb, hogy annak szalagkábele szakadt meg.

A cserélendő Xperia Z1 Compact fülhallgató szalagkábel csere

A Sony márkára jellemző multimédia világa visszaköszön a gyártott telefonokon is. A telefon mellé saját márkájú, jó minőségű Sony fülhallgatót adnak – amit nálunk is beszerezhetsz, de kattintva. Az Xperia szoftverébe beépített multimédia lejátszó kifinomult hangszínszabályzóval van felszerelve.

Ha a csatlakoztatott fülhallgató recsegve szól, szerviz előtt mindenképp győződj meg arról, valóban a szalagkábel-e a hibás, nem pedig maga a kiegészítő. A töltőkábel után a leggyakrabban használt és legkönnyebben roncsolódó kiegészítőről lévén szó, így a meghibásodása is gyakori. Amennyiben másik fülhallgatóval tökéletesen működik, akkor egyértelműen kijelenthetjük a fülhallgató szalagkábel cserére szorul.

Az Xperia Z1 Compact fülhallgató szalagkábel csere menete

A meghibásodott Sony Xperia Z1 Compact fülhallgató szalagkábel cseréjéhez a telefon majdnem teljes szétbontása szükséges.

Első lépésben lefektetjük a telefont egy asztalra és a hátlapját egyenletesen felmelegítjük, addig ameddig a kötőanyag fel nem old. Amint elérte a megfelelő hőmérsékletet és elengedett pengetőkkel kiékeljük a hátlapot és erősebb mozdulatokkal a megmaradt ragasztóanyagot is elválasztjuk.

A hátlap mögött terpeszkedik el az akkumulátor, ami a telefon legnagyobb részét kitölti. Könnyedén kiemeljük, majd a telefon középkeretét a hátlaphoz hasonló pengetős módszer segítségével elválasztjuk. Ezután férünk hozzá a készülék viszonylag termetesebb alaplapjához és a lent helyet foglaló csengőhangszóróhoz, és a fent található előlapi kamerához is.

Ezek eltávolítása után kiemeljük az alaplapot, és az arra csatlakoztatott fülhallgató szalagkábelt leválasztjuk, majd eltávolítjuk a középkerteből és újat helyezünk bele. A készüléket eredeti formájába építjük vissza, majd egy alapos tesztnek vetjük alá.

Pro tipp