Xperia Z1 Compact SIM olvasó csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A SIM-kártya olvasója meghibásodására utaló jel, ha a készüléked nem csatlakozik az adott telefonos hálózathoz, illetve a belehelyezett SIM-kártyát sem ismeri fel. Mivel a telefon egyik alapfunkciója a telefonálás, így ezt a hibás alkatrészt mindenképp azonnal ajánlott cserélni.

A cserélendő Xperia Z1 Comapct SIM olvasó

Ne ess kétségbe, ha telefonod nem csatlakozik fel az adott hálózatra, a probléma forrása sokszínű lehet. Régebben gyakran, mostanság ritka, de előfordulhat, hogy nincs elég térerő a közeledben, és ezért nem találja a jelet a készülék. – Vastag tömör anyagú falak, de akár telefontokok is képesek csökkenteni a jelet.

Ha más helyen sem jutsz térerőhöz, bizonyosodj meg arról, hogy a SIM-kártya, amit a készülékbe helyeztél nem törött, karcos-e. Amennyiben más készülékbe helyezve csatlakozik a hálózathoz akkor szinte biztos, hogy a SIM olvasó romlott el.

A cserélendő SIM olvasó egyértelmű jele, ha a készülékbe helyezett SIM-kártyát egyáltalán nem ismeri fel a készülék.

Az Xperia Z1 Compact SIM olvasó csere menete

A telefon SIM olvasója az alaplapján helyezkedik el, így ahhoz kell hozzáférnünk. Arccal az asztalra helyezzük a készüléked, majd hőlégfúvó segítségével egyenletesen melegítjük a hátlapját. A víz- és porállóság kedvéért ragasztóanyag biztosítja a minél nagyobb tapadást és védelmet, ezt kell feloldanunk.

Amint feloldottuk és megszabadítottuk a készüléket a hátlapjától hozzáférhetünk a méretes akkumulátorhoz, amit kiemelünk. A következő lépésben a telefon alaplapját távolítjuk el, pengetőkkel felfeszítjük, óvatosan, de magabiztos mozdulatokkal választjuk el a középkerettől.

Ezután szabaddá válik az adatlap, elsőre a rajta található előlapi és hátlapi kamerát építjük ki, majd mikroszkóp alatt elvégezzük a SIM olvasó cseréjét.

Pro tipp: