Xperia Z1 Compact vibramotor csere 10.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A Sony Cperia Z1 Compact vibramotorja a telefon rezgéséért felel, így egyértelműen meg tudjuk állapítani az alkatrész meghibásodását. A vibramotor leggyakrabban külső erősebb behatásnak köszönhetően romlik el.

A cserélendő Sony Xperia Z1 Compact vibramotor

A mobiltelefonok talán egyik leghasznosabb alkatrésze a vibramotor. Habár a bejövő telefonhívást kísérheti csengőhang is, nem biztos, hogy azt mindig meghalljuk. Gondolj csak a tömegközlekedés elnyomó hangjára. Tárgyalásokkor, konferenciabeszélgetésekkor sem illendő, ha a telefonod csörögni kezd, számos szituációban ki tudod használni a vibramotor képességét.

Mielőtt szervizbe hoznád a készüléked, állapítsd meg, hogy a telefon szoftverében engedélyezve van a vibramotor használata. Ezt legkönnyebben úgy tudod megtenni, hogy lenémítod a telefont és rácsörögsz. Amennyiben nem rezeg, a vibramotor cseréjére lesz szükség.

A Sony Xperia Z1 Compact vibramotor csere menete

A készülék hátulját felmelegítjük, majd óvatos mozdulatokkal pengetőt helyezünk a hátlap és a középkeret közé. Ezután erősebb mozdulatok következnek, a pengetőkkel fel kell oldanunk a ragasztóanyagot. A hátlap mögött az akkumulátor rejtőzik, amit kiemelünk. A középkeret eltávolítása szintén nehezebb feladat, ezt is ragasztóanyag tartja. Ugyanazzal a módszerrel – ahogy a hátlapot – a középkeretet is eltávolítjuk.

Így már elérhetővé válik a vibramotor, ezt könnyedén kiszereljük, és újat helyezünk a helyére. Majd összeépítjük a készüléket és leteszteljük.

Pro tipp