Xperia Z1 hátlapi keret 9.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Előfordulhat, hogy egy esést, nagyobb odaütődést követően nem a készüléked hátlapja, hanem az alatta található hátlapi keret sérül meg. Mivel ez hatással lehet a belső alkatrészekre is, mindenképpen ajánlott a cseréje. Szervizünkben rövid idő alatt a probléma végére járunk.

A cserélendő Xperia Z1 hátlapi keret

Az Xperia Z1 belső alkatrészeinek magabiztos tartásáért a hátlap mögött elhelyezkedő hátlapi keret felel. Ez a csavarozott alkatész egy plusz védelmi réteggel is ellátja, többek között az akkumulátort és az alaplapot. Habár nagyobb eséllyel törik el a hátlap, előfordulhat, hogy a hátlapi keret is komoly károkat szenved.

Mivel egy eltört hátlapi keret felsértheti az alatta található alkatrészeket, így cseréje mindenképpen indokolt.

Az Xperia Z1 hátlap keret csere menete

Ahogy fent említettük, a hátlap mögött található a hátlapi keret. Cseréjéhez elsősorban kikapcsoljuk a készüléket és eltávolítjuk belőle a SIM-kártyát. Ezután hőlégfűvó segítségével hevítjük a hátlapot addig, ameddig a kötést biztosító ragasztóanyag elenged. Miután feloldott, pengetők segítségével leválasztjuk a keretről.

A hátlapi keretet tartó csavaroktól megszabadítjuk a készüléket, majd pengetővel ékelve kipattintjuk azt a helyéről. Ha kipattant, egy újat illesztünk a helyére, a hátlapjára újabb ragasztóanyag kerül, szintén felhevítjük, majd erős nyomás alatt tartjuk, hogy magabiztosan tartson.

Pro tipp

  • A hátlapi keret cseréjéhez le kell választani a hátlapot, amit melegítés során érhetünk el. Mivel a hátlap sérülékeny, ami melegítés hatására még inkább fokozódik. így azt javasoljuk, semmi esetben sem próbáld otthon végezni.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10