Xperia Z1 kijelző csere 27.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az Xperia Z1 kijelző két részből áll, az értintőüvegből, illetve az LCD-ből. Sérülés vagy egyéb okból való meghibásodás esetén azonban mindkét komponens - tehát a komplett kijelző - cseréje szükséges.

A Z1 elődjéhez képes nagyobb, 5 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, melynek felbontása 1080x1920, képpontsűrűsége pedig 441 ppi. A kapacitív TFT-LCD Sony Xperia Z1 kijelző a legtöbb okostelefonhoz hasonlóan 16 millió szín megjelenítésére képes. Érdekesség, hogy a "Sony" felirat a korábbi modellektől eltérően nem magán a kijelző feletti előlap részen kapott helyet, hanem a Sony Xperia Z1 kijelzővédő fólián, így amennyiben a gyári fólia lekopik, a Sony felirattól is búcsúzhatunk.

A cserélendő Sony Xperia Z1 kijelző

A legtöbb meghibásodás a Z1 kijelzőjének esetében is a különböző mechanikai behatások során keletkező sérülésekből adódik. A legtöbben készülékeik használata során egyáltalán nem használnak semmilyen kijelzővédő fóliát vagy ütésálló Sony Xperia védőtokot, így a leejtés vagy ütődés során keletkező erőhatások nagy része a készülék kijelzőjére koncentrálódik, melynek hatására az megrepedhet vagy összetörhet. Ezek a meghibásodások bár leginkább esztétikai szempontból fontosak, egy-egy kieső üveglap darab akár a használó kezét is felsértheti. Az Xperia Z1 kijelzője két komponensből, egy érintőkijelzőből és egy LCD-ből áll. Sérüljön bármely összetevő, a javítás során kizárólag a teljes kijelző cseréje megoldható.

Az Xperia Z1 kijelző csere menete

A telefon hátlapi ragasztását egy hőfúvó segítségével meglazítjuk, majd egy arra alkalmas műanyag eszközzel körben elválasztjuk a telefon házától, majd egy tapadókorong segítségével eltávolítjuk a Sony Xperia Z1 hátlapját. Ezt követően az akkumulátort körbevevő biztonsági rögzítést és a telefon középső keretét kell kicsavaroznunk és leemelnünk, hogy az szabadon eltávolíthatóvá váljon.

Ha ezzel megvagyunk, óvatosan lecsatlakoztatjuk a telefon alaplapjára csatlakoztatott szalagkábeleket (pl.: hangszóró szalagkábel, mikrofon szalagkábel) és portokat, valamint egyéb hardvereket (pl.: kamera, vibramotor). Mindezek után kicserélhetjük a meghibásodott Sony Xperia Z1 kijelzőt.

Annak ellenére, hogy Sony Xperia szervizeléseink jelentős része a helyszínen, mindössze 20-40 perc alatt lezajlik, a folyamat során használt speciális ragasztóanyag száradási ideje akár a 3-4 órát is elérheti.

Pro tipp

  • A különböző leírások és útmutató videók szerint akár egyszerűnek is tűnhet a Sony Xperia Z1 kijelző cseréje, azonban komolyabb szervizes tapasztalat hiányában ne kezdj neki az otthoni barkácsolásnak!
  • Szerelésnehézségi szint: 7/10