Xperia Z1 SIM olvasó csere 19.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

Az Xperia Z1 SIM olvasójának cseréjére van szükség, ha a készüléked képtelen a telefonos hálózati kapcsolatot felismerni és felcsatlakozni arra. Amennyiben létrejött a kapcsolat, de telefonálás közben a beszélgetőpartnered hangja recseg, torz, inkább a beszédhangszóró csere szükséges.

A cserélendő Xperia Z1 SIM olvasó

A hibás Xperia Z1 SIM olvasó nem ismeri fel a telefonba helyezett SIM kártyát. Bizonyosodj meg róla, hogy más telefonba helyezve felismeri-e a készülék. Ezáltal kizárhatod, hogy a SIM-kártya meghibásodásának gyanúját.

Manapság ritka, de előfordulhat, hogy a térerő nem megfelelő, így azért nem jön létre a kapcsolat.

Az Xperia Z1 SIM olvasó csere menete

A telefont kikapcsoljuk, majd arccal az asztalra helyezzük. Hőlégfúvót használunk a telefon hátlapja alatt található ragasztóanyag feloldására. Egyenletesen addig melegítjük, ameddig fel nem old, majd pengetőkkel ékeljük és elválasztjuk a hátlapot. Az alatta található egész keretet körbeérő fedőlapot kicsavarozzuk és pengetők segítségével szintén eltávolítjuk.

Az Xperia Z1 SIM olvasója az alaplap alján található, azt kell elérnünk. Az akkumulátor alá már nem került ragasztó, így viszonylag egyszerű módon kiemelhetjük. Az alaplapba csatlakozó szalagkábeleket kihúzzuk, ekkor válik elérhetővé az alkatrész.

Mikroszkóp alatt elvégezzük a cseréjét, figyelve arra, hogy közben ne sérüljön az alaplap, ami a telefon egyik legérzékenyebb része. Amint megtörtént a csere visszaépítjük a készüléket, és leteszteljük a működését.

Pro tipp