Xperia Z1 vibramotor csere 10.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A hibás Xperia Z1 vibramotorra jellemző, ha a készüléked bejövő telefonhívás során tompán, akadozva, vagy egyáltalán nem rezeg. Érdemes szerviz előtt meggyőződnöd arról, hogy a telefon szoftverében engedélyezett-e a vibramotor használata.

A cserélendő Xperia Z1 vibramotor

A vibramotor szerepe leginkább akkor nő meg, ha a telefonodat néma funkcióba állítod. Egy tárgyalás során, vagy utazás alatt, ahol a kültéri zaj elnyomja az Xperia hangerejét jól jöhet, ha a készüléked hang nélkül, más módszerrel közli, ha telefonhívásod érkezik.

Leggyakrabban odaütődés következtében hibásodik meg, de találkoztunk már olyan készülékkel is, amely vibramotorja kiégett. Ezekben az esetekben szét kell szerelnünk a készüléket, és a hibás alkatrészt pedig ki kell cserélnünk.

Az Xperia Z1 vibramotor csere menete

A vibramotor a készülék alaplapja alatt helyezkedik el, így az eltávolításához és cseréjéhez alaposan szét kell szerelnünk a készüléket.

A telefon hátlapját egyenletesen felmelegítjük, addig ameddig az alatta található ragasztóanyag fel nem old. Ezután pengetőket ékelünk alá, majd lassú, de határozott mozdulatokkal elválasztjuk a hátlapot a telefon keretétől.

A belső alkatrészeket egy plusz fedőlap takarja, amit a hátlaphoz hasonlóan szintén pengetők ékelésével és csavarozással távolíthatunk el. Az Xperia Z-vel ellentétben a Z1 akkumulátora alá szerencsére már nem került ragasztóanyag, így viszonylag könnyen kiemelhetjük.

Az alaplaphoz csatlakozó szalagkábeleket lecsatlakoztatjuk, és magát az alkatrészt is kicsúsztatjuk. Az alatta található vibramotort kicseréljük, majd visszaépítjük a készüléket.

Miután a hátlap is a helyére került, leteszteljük a készüléket, hogy megbizosodjunk  róla a szerviz során minden hibát sikerült kijavítanunk.

Pro tipp:

  • Mielőtt szervizünkhöz fordulsz, indítsd újra a készüléked, hátha egy szoftveres reset megoldja a problémát.
  • Az Xperia Z1 szervize nehéz munkafolyamat, otthon nem ajánljuk a szervizelését.
  • Szerviznehézségi: 5/10