Xperia Z2 akkumulátor csere 13.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A készülék csak töltőre dugva kapcsol be, illetve annak lecsatlakoztatásakor kikapcsol? Telefond 10-30%-os töltöttség esetén kikapcsol, esetleg ennél nagyobb töltöttséget fel sem vesz? Megoldás: az alkatrész cseréje.

A cserélendő Sony Xperia Z2 akkumulátor

Az, hogy a Sony Xperia Z2 akkumulátorához nem férünk hozzá a hátlap egyszerű lepattintásával, már valószínűleg senki számára nem jelent újdonságot, hiszen a legtöbb oksotelefon gyártó ma már ezzel a technikával készíti készülékeit. A Sony Xperia Z2 akkumulátorának töltéstároló képessége növekedett a Z1-éhez képest, a 3000 mAh-ás megoldás helyett ugyanis a 3200 mAh-ás megoldást választotta a gyártó.

A Sony Xperia Z2 akkumulátorának üzemideje és élettartama is igen hosszú. Optimális esetben 1,5-2 évnél korábban nincs szükség a készülék akkumulátorának cseréjére. Ezen idő elteltével azonban tapasztalhatsz különböző hibajeleket készülékeden. Ha például a Sony Xperia Z2 akkumulátora nem képes 10-30%-os töltöttségi szint felvételére, illetve ezen a töltöttségi szinten a készülék kikapcsol vagy sűrűn újraindul, valószínűleg a Sony Xperia Z2 akkumulátor cseréjére lesz szükség. További hibajel lehet, ha készülékünk kizárólag hálózati adapterre vagy USB kábel segítségével számítógépre csatlakoztatva üzemel, máskülönben azonnal kikapcsol.

Az Xperia Z2 akkumulátor csere menete

A Sony Xperia Z2 hátlapjának ragasztását egy hőfúvó segítségével meglazítjuk, majd egy arra alkalmas műanyag eszközzel és egy tapadókoronggal eltávolítjuk a készülékről. Ezután lecsatlakoztatjuk az alaplapról a Sony Xperia Z2 akkumulátorának szalagkábelét, és a biztonsági csavarokkal rögzített akkumulátorvédő borítást, s ezt követően kicseréljük a működésképtelen Sony Xperia Z2 akkumulátort.

Bár az Xperia Z2 akkumulátor csere ideje megközelítőleg 20-40 perc, a javítások során használt speciális ragasztó száradási ideje akár 3-4 óra is lehet.

Pro tipp

  • Különböző szoftveres beállításokkal növelhetjük a Sony Xperia Z2 akkumulátorának üzemidejét, ha azonban ezek a praktikák már nem segítenek, mindenképpen érdemes kicserélni a hibás alkatrészt.
  • Szerelésnehézségi szint: 3/10