Xperia Z2 alaplapi fő szalagkábel csere 11.990,- Ft

Kérdése van? Hívjon minket: +36 30 630 22 77

A cserélendő Xperia Z2 alaplapi fő szalagkábel

Az Xperia Z2 szalagkábele a külső kapcsológombok működéséért felel. Ehhez kapcsolódik a kamera és a hangerőszabályzó gombja, de a főmikrofon is erre a szalagkábelre van rácsatlakoztatva. Amennyiben nem érzékelik ezek a kapcsolók a nyomást, akkor a telefonod fő szalagkábele cserére szorul. Szervizünkben javítjuk, a ragasztóanyag száradási idejéből fakadóan, fél nap alatt tudjuk cserélni.

Az Xperia Z2 alaplapi fő szalagkábel csere menete

Legelső teendőnk a készüléket kikapcsolni, majd utána eltávolítani belőle a Sim kártyát, és annak tartóját. Amint ez megtörtént, hőfúvásos módszerrel feloldjuk a telefon hátlap mögötti ragasztóanyagot, ügyelve arra, hogy a hátlap és a telefon belső hardvere ne sérüljön. Ezután tapadókorongot helyezünk a telefon hátoldalára, és pengetők segítségével felfeszítjük. A ragasztóanyag felengedett, így már könnyedén leválaszthatjuk és hozzáférhetünk a belső alkatrészekhez. A csavarozott akkumulátort is kiemeljük, közben a csatlakozásokat is leválasztjuk. Ezek után kiemeljük az alaplapot, leválasztjuk a csatlakozási pontokat, onnantól szabaddá válik a szalagkábel.

A munkafolyamat a telefon ragasztóanyag száradásából kifolyólag fél napot vesz igénybe.

Pro tipp

  • Nem ajánljuk, hogy otthon próbálkozz a cserével, hiszen már a hátlap levétele is egy olyan folyamat, ami komoly eszközöket és precizitást igényel. Amennyiben nem kellő hozzáértéssel próbálod megjavítani a telefonod, előfordulhat, hogy még nagyobb kárt teszel benne.
  • Szerviznehézségi szint: 10/8